Objavljeno: 27.6.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2018

Smeh je pol jabolka

Ljudje pravijo, da je smeh pol zdravja. Ker se z njimi strinjajo tudi strokovnjaki, je prav, da si ga pogosteje privoščimo. Najlaže nam bo, če bomo dozo humorja vedno imeli pri sebi. S tem razlogom se odpravimo na tržnico App Store, kjer poiščemo aplikacije, ki nam bodo zagotavljale reden dotok smeha.

9GAG je priljubljena zbirka smešnih slik, animiranih in video posnetkov, ki se samodejno in brez prestanka posodablja, humorja tako nikoli ne zmanjka. Program nas hitro zasvoji, telefon vzamemo v roke večkrat na dan, da slučajno ne bi zamudili nazadnje objavljenih šal.

Uporabniki družabnih omrežij, ki se na spletu družijo predvsem zaradi objavljenih šal, bodo najbolj veseli aplikacije Funny Or Die. Njena ideja je preprosta: z družabnih omrežij zbrati čim več najrazličnejšega humorja in ga predstaviti svojim uporabnikom, ki lahko nato glasujejo, ali je objava zares smešna.

Med bolj priljubljenimi spletišči na svetu je tudi BuzzFeed, ki se ponaša z zares bogato zbirko najrazličnejših vsebin, med katerimi je veliko dobrega humorja. Dostop do njih zagotavlja istoimenska mobilna aplikacija. Materiala je toliko, da nam tudi po urah in urah brskanja po aplikaciji ne bo dolgčas. Objave so razdeljene v smiselne kategorije, med bolj smešnimi je LOL.

Svojo mobilno aplikacijo ima tudi svetovno znani spletni strip Cyanide and Happiness, ki je priljubljen predvsem med mladimi. Aplikacija je odlična alternativa spletnemu dostopu, saj ponuja enakovreden dostop do grafičnega in video gradiva matičnega spletišča. Uporabniški vmesnik je preprost, a zmogljiv. Plačljiva različica za vedno odklene vrata arhivu vseh že objavljenih (in neobjavljenih) stripov.

Na spletu in predvsem družbenih omrežjih so zelo priljubljeni interaktivni spletni grafiti, ki se širijo kot virus. Spletni grafit, bolj znan pod imenom MEME, uporabniki delijo prek elektronske pošte, družabnih omrežij, forumov, blogov in drugih oblik sporočanja. Z njim največkrat s humorjem izražajo kritiko nekoga ali nečesa. Če nam doza spletnih grafitov iz običajnih virov ni dovolj, si lahko omislimo bogatejši dotok z aplikacijo Rage Comics. Ta postreže z neusahljivo zakladnico, v kateri bomo zagotovo našli meme, ki bo navdušil naše spletne prijatelje in znance.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji