Objavljeno: 2.11.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2017

Sam svoj mojster

Delo plemeniti, zato ljudje v službi ali doma že od nekdaj delamo. Ne glede na izbrani poklic se vsakdo kdaj pa kdaj spremeni v pravega hišnega mojstra. Hobi hišniki s telefonom iPhone smo najbolj veseli naslednjih aplikacij.

Osnovno orodje vsakega domačega mojstra je meter. Tape Measure PRO je zlahka najboljša simulacija metra na tržnici App Store. Ker kakovost ni zastonj, je aplikacija na voljo le v plačljivi različici. Za štiri evre in pol dobimo digitalni merilec, ki bo poslej vedno z nami. Merjenje je preprosto in presenetljivo natančno. Pred prvo rabo je priporočljiv ogled navodil, ki nas naučijo umerjanja in drugega dela s programom.

Telefon iPhone se izkaže tudi v vlogi vodne tehtnice oziroma libele. Gre za nepogrešljivo napravo za določanje vodoravne in navpične lege. Namesto letve z vdelano cevko, delno napolnjeno s tekočino, lahko pri merjenju uporabimo napravo z operacijskim sistemom iOS v navezi s programom Spirit Level Made Simple - FREE. Slednji že v imenu razkriva, da je preprost pripomoček z eno samo nalogo, ki jo opravi z odliko.

Med presenetljivimi zmožnostmi jabolčnega telefona zaseda vidno mesto zaznavanje kovin. Malokdo ve, da zna iPhone z vgrajenim kompasom in računanjem vpliva bližnjega kovinskega predmeta na njegovo delovanje določiti mesto, kjer je iskana kovina. To odlično počne z aplikacijo Metal Detector S19. Če nam iskanje kovin s telefonom ne gre najbolje od rok, poskusimo z nastavitvijo občutljivosti na najvišjo vrednost.

Paint Tester je priročna aplikacija, ki nam omogoča, da ocenimo, kako bi se domači steni prilegal svež odtenek barve, ne da bi nam bilo treba prej prebarvati stanovanje. Izbira barv je bogata, če želene ni v ponudbi, jo naboru dodamo ob pomoči fotoaparata. Stene barvamo na poljubni fotografiji, za natančnost početja skrbi pametno orodje Smart Bucket. Za nameček je omogočeno tudi barvanje prelivov.

Hišna opravila domačega mojstra so glasno delo, ki bližnje hitro zmoti. Da sosedi ne bodo klicali policije, se potrudimo in hrup zmanjšamo na minimum. Pod stalnim nadzorom nam ga pomaga obdržati program Decibel 10 - dBA Noise Meter.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji