Objavljeno: 26.3.2024 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2024

Rubikova kocka

Kocka madžarskega profesorja Rubika je ena najboljših igrač, ki spodbujajo um. Rešiti jo je mogoče na skoraj nešteto načinov, v 20 potezah ali manj. Naslednje aplikacije za naprave z operacijskim sistemom Android nas rešijo muk, ko se zaplezamo do točke brez vrnitve, ter naučijo reševanja v stilu pravih strokovnjakov.

Aplikacija Rubiks Cube Solver & Learn je najboljši izdelek, primeren za vse ravni predznanja ter zapletov pri sestavljanju Rubikove kocke. Najprej od nas zahteva, da izberemo tip kocke in nato ročno ali ob pomoči kamere določimo barvna polja na njej. Ko je kocka pravilno izpolnjena, lahko program prosimo za dve stvari: da nam pomaga kocko rešiti ali nas nauči reševanja. Koraki pri reševanju so jasno predstavljeni, tako da kocko vedno rešimo v 22 korakih ali manj. Še bolj navdušujoče je učenje, ki stane enkratne štiri evre in nas strategij reševanja uči na vnaprej določenih konfiguracijah kocke ter nas spodbuja, da se do posameznih korakov dokopljemo sami.

Zgolj učenju je namenjena aplikacija Guide for Rubik’s Cube, ki je direkten vodnik za reševanje Rubikove kocke. Pri učenju uporablja pisna navodila in 3D-ilustracije, ki bodo navdušile predvsem ljubitelje matematičnih, minimalističnih pristopov.

Tutorial for Rubik’s Cube v nasprotju z aplikacijo Guide for Rubik’s Cube ponuja oboje, učenje in reševanje Rubikove kocke. Prvega se loti na osnovi splošno znanih metod, drugega z razlagami specifičnih situacij. Uporabo motijo oglasi, ki jih je z enkratnim plačilom dveh evrov enostavno odstraniti.

Reševanje ob pomoči obogatene resničnosti AR omogoča aplikacija Cube AR. Ko kamero telefona usmerimo v kocko in ji pokažemo vse strani na njej, nam s puščicami nakaže, katere dele kocke moramo zavrteti, da bi karseda hitro prišli do rešitve. Tovrstno goljufanje je v osnovi brezplačno, enkratno plačilo aplikacija zahteva, ko je kocka večinoma že rešena.

Za konec omenimo še drugo različico zelo dobre aplikacije za samodejno reševanje Rubikove kocke. Cube Snap 2 s kamero na telefonu prebere barve s kocke in ustvari njeno virtualno podobo, ob pomoči katere nas nato vodi do srečnega konca. Ena boljših stvari v aplikaciji je virtualna kocka, ki jo je mogoče prosto sestavljati, če slučajno nimamo pri roki prave Rubikove kocke.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji