Objavljeno: 26.3.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2013 | Teme: pametni telefon, android

Privid

Prestigio je serijo pametnih telefonov Multiphone razširil s široko paleto različnih modelov. Vsak od njih skuša po svoje prepričati kupce. Tako Multiphone 5000 Duo stavi na petpalčni zaslon, to je tudi glavna značilnost te naprave.

Teža izdelka je prvo, kar opazimo, ko telefon vzamemo v roke. Tehtnica se ustavi pri dvesto gramih, to je glede na 133 gramov Galaxyja S3 in 139 gramov Nexusa 4 veliko. Zelo veliko. Pri telefonih s pet in več palčnimi zasloni je bil reden prvi argument proti njihovi rabi okornost pri delu. Medtem ko je pri Galaxyju in Nexusu težo zelo težko izpostavljati kot moteč dejavnik, za 5000 Duo ne moremo reči enako.

Naslednja specifikacija, ki se je Multiphone lahko sramuje, pa je ločljivost zaslona, ki se ustavi pri 800 × 480 pikah. Tako nizka ločljivost na velikem zaslonu pomeni predvsem zrnat prikaz slike in je pravo nasprotje konkurenčnim telefonom z enako diagonalo zaslona. Manjša odlika nizke ločljivosti so povečana polja dotika v uporabniškem vmesniku, kar pride prav, če imamo večje prste.

Strojno gre za zanimiv kos opreme, saj ima naprava dvojedrni gigaherčni procesor. Vendar gre za zdaj že stara jedra ARM Cortex A9, ki v paru dobro krmilijo Android 4.0.  Žal ima procesor na voljo le 512 MB in 4 GB pomnilnika. Zadnji dve postavki sta znamenje podhranjenosti in več kot očitno potezi, ki telefonu omogočata nižjo ceno.

Industrijski oblikovalci so se pri Prestigiu zgledovali po konkurenci in telefonu je težko očitati slabo oblikovanje. Zatakne se pri treh androidnih gumbih na dotik pod zaslonom, ki takoj po odklepu zaslona ne svetijo in jih je na veliki »bradi« mogoče zgrešiti. Zopet je tu nezmožnost popolne izključitve vibriranja, ki je vedno navzoče pri odklepu zaslona. So pa motorčki v tem telefonu boljši kot pri modelu 4040, ki smo ga opisali januarja, zato je vibriranje manj moteče.

Multiphone 5000 Duo skuša s svojimi merami in oblikovanjem pričarati napravo tipa Nexus 4 ali Galaxy S3, a se s slabim zaslonom, premajhno shrambo in predvsem težo izkaže le za privid.

Prestigio Multiphone 5000 Duo

Pametni telefon.

Prodaja: www.asbis.si.

Cena: 220 EUR.

✓    Neobremenjen Android 4.0, dve kartici SIM.

✗    Teža, zaslon, premalo pomnilnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji