Objavljeno: 29.9.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2020

Pravi lebdeči pripomočki

Lastniki telefonov iPhone in tablic iPad smo dobili novo večjo nadgradnjo operacijskega sistema iOS in z njo možnost čisto pravih lebdečih pripomočkov, ki po vzoru naprav z Androidom omogočajo, da nameščene aplikacije del svoje funkcionalnosti prilepijo na katerikoli zaslon, dostopen in aktiven v vsakem trenutku.

Prva izmed aplikacij, ki ponuja nove lebdeče pripomočke, je odjemalec elektronske pošte Spark. Gre za spodoben programski izdelek, ki se od tekmecev razlikuje po navdušujočih organizacijskih sposobnostih. Če želimo imeti urejen nabiralnik, je Spark pravi korak v želeno smer. Hkrati ponuja vrsto novih lebdečih pripomočkov za naprave z iOS 14, od manjših s številom sporočil ali z bližnjim dogodkom do podrobnejših vpogledov tako v elektronski poštni nabiralnik kot koledarski del programa.

Najlepši koledar sliši na ime Timepage. Aplikacija priznane razvijalske hiše Moleskine Studio je logično med prvimi, ki ponuja nove lebdeče pripomočke. Ponudba je raznovrstna in posebna, saj se barve izbranega lebdečega pripomočka prilagajajo nastavitvam matične aplikacije. Poleg koledarja sta na voljo tudi lebdeča pripomočka z osnovnimi vremenskimi informacijami ter s seznamom opravil.

Upravljanje denarja je priljubljena tema programerjev, ki pišejo programe za naprave z operacijskim sistemom iOS. Med tovrstnimi izdelki je tudi MoneyCoach, ki ga odlikujejo spodobna brezplačna različica ter deset novih lebdečih pripomočkov. Ti ponujajo hiter vpogled v ključne informacije vnesenega proračuna, na primer spremljanje zastavljenega varčevalnega cilja, trošenja in podobno.

Preprosta aplikacija Pedometer++ izvaja zgolj eno samo nalogo – sledi korakom, ki jih naredimo čez dan. Svoje poslanstvo opravi z odliko, prešteto pa med drugim predstavi z lebdečimi pripomočki, ki razkrijejo, koliko korakov prehodimo dnevno, kakšna je dejanska prehojena razdalja, koliko nadstropij smo se povzpeli in tako naprej. Vsaki informaciji pripada tudi grafični prikaz, ki rezultate primerja s prejšnjimi dnevi.

Malce resnejša športna aplikacija je Träning. Brezplačni digitalni osebni trener ima le dva lebdeča pripomočka, ki pa se dobro zlijeta z domačim zaslonom ter odlično poskrbita za motivacijo pri doseganju zastavljenih ciljev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji