Praktica Luxmedia 4008

Objavljeno: 1.9.2005 12:07 | Avtor: Arnold Marko | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Julij 2005 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Luxmedia 4008 sodi med digitalne fotoaparate z veliko optično povečavo. Ta je osemkratna in sega od dokaj skromnega širokega kota, 40 mm v ekvivalentu leica formata, do 320 mm ob največji povečavi. Svetlobna jakost objektiva je med 2,8 in 3,4, ostriti pa je mogoče od razdalje pol metra naprej. V makro načinu ostri med 20 in 50 cm. Ohišje je plastično in ne leži najbolje v roki, še posebej del za prijem je slabo oblikovan, plastika pa je tudi precej drseča. Tipalo je štirimilijonsko, poleg največje ločljivosti 2272 × 1704 sta na volji tudi dve večji ločljivosti, ki pa sta doseženi programsko z interpolacijo.

Za predhodni ogled je na voljo zaslon na hrbtni strani, ki pa je majhen in s šibko ločljivostjo, slika pa je pri močnejši svetlobi zelo slabo vidna. Zaslon je tudi precej natlačen z informacijami (napisi in ikone so precej veliki). Boljše je elektronsko iskalo z ločljivostjo 180,000 pik, ki ga lahko uporabljamo kot alternativo (tudi na tem pa je slika prenatlačena z grafičnimi elementi). Aparat ponuja dokaj dober ročni nadzor - nastavljamo lahko tako zaslonko kot tudi čas, prilagodimo delovanje merjenja osvetlitve (med -2EV in +2EV v korakih po 1/3EV) ali izberemo katero od štirih predhodnih nastavitev temperature bele. Model ponuja tudi zajem videa MPEG-4 z zvokom, video pa je dobre kakovosti.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki