Objavljeno: 27.6.2023 | Avtor: Boris Šavc

Playstation in telefon iPhone

Najbolj priljubljena igralna konzola v Sloveniji Playstation 5 je na polovici svoje življenjske poti, ko dobiva najboljše in najkakovostnejše naslove ter je v marsikaterem domu osrednje orodje za večerno zabavo. Da bi bila izkušnja z njo še boljša, poskrbijo naslednje aplikacije za telefone iPhone in tablice iPad.

Prva aplikacija, ki jo na svojem telefonu mora imeti vsak lastnik konzole Sony Playstation 5, je PS App. Gre za uradno aplikacijo, s katero lahko spremljamo, ali so naši prijatelji trenutno aktivni in kaj igrajo. Z njo kupujemo digitalne igre in jih nameščamo na oddaljeno konzolo, preverjamo trofeje, ki smo jih prislužili z igranjem, in še veliko več. Povezava zahteva povezani račun omrežja PSN Sony Entertainment Network.

Podobno omogoča tudi neposvečena aplikacija YaPSNapp, ki uporabnike obvešča o dosežkih prijateljev v realnem času in novostih od zadnjega obiska ter drugih funkcionalnostih, preslikanih s speče konzole v dnevni sobi. Povezava z uporabniškim računom je varna, saj aplikacija prijavnih podatkov ne shranjuje, temveč jih zgolj posreduje podjetju Sony v zameno za uporabnikove informacije.

PS Remote Play je program, ki je bil sprva namenjen zgolj telefonom podjetja Sony, zdaj pa si z njim lahko pomagamo tudi uporabniki z napravami drugih proizvajalcev. Olajša vnos besedila in upravljanje konzole na daljavo ter omogoča celo igranje sicer manj zahtevnih iger. V naslovih, kjer je akcije več, izkušnja žal ni najboljša. Za podaljšano delovanje konzole PS5 na telefonu iPhone potrebujemo račun PSN in internetno oziroma brezžično povezavo.

Vsak strastni igralec na Playstationu želi biti na tekočem s cenami iger, ki jih namerava kupiti. Medtem ko njihovo spodobno spremljanje ponuja že uradna PS-aplikacija, je dnevnemu posodabljanju kataloga z novimi izdajami, promocijami in popusti z njo praktično nemogoče slediti. Težavo rešuje program PS Deals z vedno svežimi podatki iz skoraj 50 držav sveta. Med njimi za zdaj ni Slovenije, zato izberemo eno izmed sosed, ki ima običajno enake nakupovalne pogoje.

Na koncu ne moremo brez novic. Največ o prihajajočih naslovih in spremembah v zvezi z japonsko konzolo najdemo v neuradnem mobilnem časniku Playstation Unofficial News, ki pokriva sleherno zgodbo, novico in izdajo ter objavljeno podpre z zanesljivimi viri. Med naprednejšimi možnostmi aplikacije velja izpostaviti shranjevanje za kasnejše branje in blokado neželenih virov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji