Opera združuje

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Preizkusi | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, brskalnik

Na začetku je bil brskalnik. Začel je skromno, kot nepomemben prikazovalnik, potem pa se je vgradil v vse konce našega življenja, začel urejati dokumente in slike in predvajati domače videe. Še celo igrice se lahko igramo v brskalniku. Zdaj pa je naredil naslednji preskok in postal spletni strežnik.

Opera, najboljši od vseh zapostavljenih brskalnikov (tako vsaj pravijo tisti, ki prisegajo na spletne standarde), je v različici 10.10 dobila dodatek Unite. Ne gre samo za spletni strežnik, temveč za celo infrastrukturo, s katero se poljubni osebni računalnik poveže na Operin strežnik in tam sodeluje v izmenjevanju datotek, sporočanju, sodelovanju z drugimi uporabniki in podobno. Pri tem kakor za šalo predre domače vdorobrane. Povezave so namreč iniciirane iz domačega računalnika, to večina vdorobranov privzeto spušča skozi (saj morajo, drugače brskalnik ne bi bil uporaben).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki