Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2013 | Teme: windows 8

Okna z okni

O težavah, ki jih imamo uporabniki osmega operacijskega sistema Windows, pišemo redno. Velik odmik od uveljavljene formule je povzročil precej gorja, a je treba priznati, da se stanje iz dneva v dan izboljšuje.

Windows 8 postajajo operacijski sistem, kakršnega smo si uporabniki želeli. Največ zaslug za spremembo v zadovoljstvu ima podjetje Stardock.

Windows 8 pozna dva načina delovanja, klasičnega in sodobnega, med njima (teoretično) solidno preklaplja. Oba imata veliko pomanjkljivosti v primerjavi s skoraj popolno Sedmico. Klasiki na primer manjka gumb Start, sodobnost pa pereče pogreša okna. Oboje, in še kaj za povrh, rešijo pripomočki podjetja Stardock.

Tako nastavljanje kot uporaba pripomočka ModernMix sta enostavna.

Tako nastavljanje kot uporaba pripomočka ModernMix sta enostavna.

ModernMix nam omogoči, da aplikacije, kot so Skype, SkyDrive in Maps, zaženemo v oknu. Če odmislimo domačnost, je stari način dela, s sodobnimi, ModernUI programi, produktivnejši. Delo z okni nam omogoči hitro delo z več odprtih aplikacij naenkrat. Res ima neke vrste večopravilnost svoje mesto tudi na sodobnejši strani osmih Oken, a se je zamudno in nerodno ukvarjati z njo.

Nova pasjansa znotraj okna. Da jo laže skrijemo, ko mimo prihlača šef.

Nova pasjansa znotraj okna. Da jo laže skrijemo, ko mimo prihlača šef.

ModernMix je enostaven, deluje preprosto. V uporabniškem vmesniku ModernUI zaženemo izbrani celozaslonski program, pritisnemo tipko F10, nato se aplikacija premakne v okno klasičnega namizja. Delovanje programa lahko nastavimo tudi tako, da je način ModernMix privzet ob odpiranju aplikacij z vmesnikom ModernUI, to nam prihrani nenehno stiskanje namenske tipke. Vsako okno ima v levem zgornjem kotu ikono, pod njo pa se skriva možnost dodajanja bližnjice na običajno namizje. Dostopna je z desnim klikom. To je v bistvu to. Pripomoček stane pet dolarjev in se izplača, saj vzame najboljše iz obeh svetov in to združi na način, ki bi Microsoftovemu operacijskemu sistemu moral biti že priložen. Dvomljivcem je na voljo tridesetdnevni preizkus.  

Stardock ModernMix

Dodatek za Windows 8.

Prodaja: www.stardock.com.

Cena: 5 USD.

✓    Enostavna raba, dobrodošla zmožnost, brezšivna integracija.

✗    Plačilo za pripomoček, ki bi moral biti že privzeto v operacijskem sistemu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji