Objavljeno: 22.12.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2016

Od PCja prek ChromeOS do Androida

Na osrednji pisalni mizi stoji skoraj desetletje star PC. Razlogov, zakaj mi še vedno dela družbo, je več. Ko sem ga kupil, je sodil med najboljše stroje na trgu, zato še danes dostojno opravlja svoje naloge. Med slednjimi prevladuje skrb za zabavo. Večpredstavne vsebine na druge omrežene naprave pošilja strežnik Plex. Ob video posnetkih najvišje ločljivosti se je starosti na pisalni mizi občasno zatikalo, zato sem ga nadgradil z diskom SSD. Pred nakupom sem pregledal teste v reviji in se odločil za izdelovalca Crucial. Računalnik sem opremil z novo tipkovnico Razer Blackwidow Chroma. Mehanske tipke in prilagodljivost mavrično osvetljene naprave so mana z neba tako za pisanje kot igranje. Navdušen sem Božičku pisal, naj PCju prinese še sorodno miško (Razer Death Adder Chroma).

Ker večino dela z računalnikom opravi v oblaku, je prvi računalnik v hiši Googlov Pixel. Chrome OS mojim potrebam zadostuje. Tako mi je zlezel pod kožo, da tudi na družinskem Macbooku zaženem zgolj Googlov brskalnik. Kot privrženec oblačnih storitev pišem z Google Docs, shranjujem v Drive, nemalokrat na tablici ali telefonu. Tablični šopek redno posodabljam, iPadu Air in Samsungovi beležnici 10.1 se je nedavno pridružila najboljša androidna tablica ta hip, Sony Xperia Z4. Na njej me prepriča vse. Oblika, strojna moč in posebnosti, med katerimi sem se najbolj zaljubil v povezavo z igralno konzolo PS4. Končno lahko igram tudi v času, ko moja draga v dnevni sobi vadi jogo.

Telefonov sem v zadnjem letu zamenjal kar nekaj, najprej sem prodal Samsungovo Galaksijo, nato z vabilom pridobljen OnePlus 2. Slednji me je navdušil, zato sem prepričal urednika sestrske revije Monitor Pro, da jih kupi pet. Trenutno uporabljam tretjo Beležnico (Galaxy Note 3). Verjetno bi imel že petko, če je ne bi Korejci zadržali onkraj luže v prid novinca z ukrivljenim parom robov. Ko končno zaide v kraje pod Alpami, je iz trme ne bom kupil. Počakal bom raje na Nexus 6P, ki bo končno odpravil mojo potrebo po kršenju garancije zaradi nedovoljenega prilagajanja operacijskega sistema.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji