Objavljeno: 26.8.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2014 | Teme: pametni telefon

Oblika in izdelava

Japonci vztrajno prehajajo na oblikovne smernice, ki jih je zarisala prva Xperia Z, in to je spodbudno. Lepota in izdelava se tako pridno širita tudi na telefone nižjih cenovnih razredov.

Sony med telefoni srednjega razreda velikokrat prijetno preseneti, saj je eden tistih izdelovalcev, ki skušajo izdelavo svojih naprav razširiti na vse modele, ki nosijo japonsko blagovno znamko. Tako smo pri M2 priča obliki, ki spominja na Xperio Z2. Gre za napravo, ki je narejena iz dobrih materialov. Sonyjevi cenejši modeli so iz plastike, pri M2 pa se pozna teža kovine in stekla. M2 z  videzom in kakovostjo izdelave navduši, saj od telefonov tega cenovnega razreda ne pričakujemo, da bi se mirno kosali s precej dražjo konkurenco.

Glede na ceno so precej bolj stvarne strojne zmogljivosti tega telefona, ki se trenutno uvršča  neposredno med srednje zmogljive telefone. Dva dvojedrna 1,2-gigaherčna procesorja imata na voljo gigabajt pomnilnika in ta naveza dostavi solidno delovanje, ki zaide v težave le pri zahtevnejših igrah, ki zahtevajo več pomnilnika. Sony je sicer v svoj najzmogljivejši telefon Z2 že vgradil tri gigabajte pomnilnika, a je takšna količina trenutno bolj izjema. M2 s svojim gigabajtom tako povsem zadovolji trenutne zahteve srednjega razreda telefonov in skoraj brez težav krmili Android 4.4, ki žene vse skupaj.

Seveda je prek Googlovega operacijskega sistema oblečena Sonyjeva preobleka, a glede na strojne zmogljivosti telefona Android ne duši pretirano. Sony je tako blizu stanja, ko bo njegova preobleka tekoče tekla na vseh njihovih napravah in bodo edine težave le še oblikovne narave. Med manj navdušujoče postavke sodi zaslon, ki pri 4,8 palca riše sliko pri 540 x 960. Slika je sicer lepa, a bi kaj več kot to težko rekli, saj nas je Motorolin Moto G razvadil s 720 x 1280 točkami. Prav tako se M2 ne izkaže s fotoaparatom, ki ima sicer 8 megatočk, a tokrat ni znal dostaviti tako dobrih slik, kot smo jih vajeni od Japoncev.

M2 je telefon, ki se v srednjem cenovnem razredu znajde dobro in Sony je zopet dostavil napravo, ki bo znala prepričati z obliko in izdelavo. Škoda je torej, da strojno ponudi zelo povprečno izkušnjo, ki po ničemer ne izstopa in razen zaslona nima večjih pomanjkljivosti. Xperia M2 sodi v srednji razred in tako se tudi obnaša.

Sony Xperia M2

Cena: Pri Simobilu od 5 EUR na mesec naprej. Pri Mobitelu od 4,5 EUR na mesec naprej. 290 EUR brez vezave.

✓    Oblika, izdelava.

✗    Zaslon, fotoaparat.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji