Objavljeno: 26.8.2014 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor September 2014 | Teme: tablica

Novosti med tablicami

Tablice so v minulih letih doživele nesluteno priljubljenost, predvsem po zaslugi res izredne in revolucionarne naprave – Applovega iPada. Na njegovo priljubljenost se še vedno lepi marsikdo, tudi štiri tablice, ki smo jih preizkusili tokrat.

Ko pomislimo na novosti med tablicami, ponavadi pomislimo na nove iPade, včasih še na nove Samsungove Tabe. In vendar pri nas v večjih količinah prodajajo predvsem tablice »v supermarketih«, tiste brez zvenečih imen, tiste, ki nas stanejo kar najmanj denarja. Uporabniki, ki jih tehnika pač ne zanima, so nedvomno že slišali, da so tablice nekaj dobrega, uporabnega, in ko jih vidijo na policah poleg kruha, so prepričani, da bodo za 100 evrov dobili natanko vse to. Pa ne bodo. Osebno poznam kar nekaj uporabnikov, ki so se s takim (pre)poceni nakupom opekli in so zato prepričani, da so tablice neuporabne.

Na tokratnih preizkusih tablic, ki smo jih zbrali pod skupnim naslovom, smo preverili modele obeh vrst – najdražje vrhunske (Galaxy Tab S) in tiste, za katere je denarja v resnici škoda (Vonino). Pa tudi tiste vmes in tiste, ki se trudijo biti nekaj več. Za tako stoji Microsoft in prav zanimivo bo videti, ali mu bo v tretje uspelo (kot mu je uspelo šele z Windows 3.0). Menimo, da zelo težko, ker gre spet za »nekaj vmes« – Surface Pro 3 je tablica in prenosnik obenem. In nobene od teh vlog ne opravlja vrhunsko, kot bi po vrhunski ceni pričakovali.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji