Nikon Coolpix L340

Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Maj 2015 | Teme: nenehni testi

Pred nedavnim smo imeli večji preizkus zmogljivejših kompaktnih aparatov, ki so ponujali predvsem širok razpon goriščnic. Na preizkusu smo imeli nekoliko dražje, zmogljivejše modele, a se je ta segment aparatov cenovno opazno razširil. V spodnjem delu tako najdemo Nikonov Coolpix L340, ki za presenetljivo nizkih 179 evrov ponuja kar 28-kratni zum.

Aparat se že na videz uvršča med modele z velikim razponom goriščnic, spominja torej na kak majhen DSLR. Med takimi modeli je sicer med najmanjšimi in najlažjimi, ohišje je v tem primeru povsem plastično. Gre za enega izmed redkih modelov, ki ne uporabljajo lastnega akumulatorja, temveč štiri klasične baterije AA. To po eni strani še nekoliko zniža ceno, po drugi strani pa je dobrodošlo predvsem za popotnike, ki lahko take baterije v sili najdejo praktično povsod. Zdržljivost je seveda odvisna od vrste baterij, po Nikonovih besedah bomo z alkalnimi baterijami naredili okoli 370 fotografij, s polnilnimi Ni-MH približno 600, z litij-ionskimi pa okoli 960 fotografij.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki