Objavljeno: 28.8.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2018

Nazaj v šolo – iOS

Poletja je konec, spet se je začela šola in z njo učne obveznosti, ki bodo šolarjem, dijakom in študentom do naslednjih počitnic parale živce in kratile prosti čas. Da bi bilo tegob čim manj, priporočamo naslednje aplikacije za telefone iPhone in tablice iPad.

Pregled obvezne programske opreme šolarjev začnimo z urnikom, ki je osnovno orodje pridnega učenca. Z njim se ustrezno pripravi na učni dan in nikdar ne zamudi k pouku. Uporaba digitalne različice urnika Class Timetable je preprosta, izberemo dan in vnesemo predpisane predmete oziroma opravila. Brezplačno različico programa lahko z dvema evroma stroška nadgradimo v plačljivo in deležni smo samodejnega opozarjanja, tedenskega pregleda, izvažanja urnika in miru pred reklamami.

Nadaljujemo z naprednejšim orodjem myHomework Student Planner. Gre za občudovanja vreden pripomoček, ki učencem, dijakom in študentom pomaga pri organizaciji obveznosti. Poleg sledenja zadanim nalogam, izdelave urnika in koledarja z obveznostmi ponuja v povezavi s spletiščem Teachers.io tudi tesnejše sodelovanje z učitelji.

Z miselnimi vzorci besedilo povzamemo s ključnimi besedami, da dobimo pregledno in smiselno podobo snovi, ki si jo je lažje zapomniti koot izvirnik. Posamezniki, ki jim je pri srcu učenje z miselnimi vzorci, bodo veseli aplikacije SimpleMind+Mind Mapping. Ta je najhitrejša in najlažja pot do digitalnih miselnih vzorcev v telefonu iPhone ali tablici iPad.

Drug, prav tako priljubljen način pomnjenja učne snovi so kartice. S programom Quizlet Flashcards izdelamo lasten paket kartic z najpomembnejšimi vprašanji in odgovori, nato se učimo z igranjem kviza. Pri vnosu vprašanj in odgovorov nam pomaga program, prav tako so dobrodošli že izdelani paketi kartic drugih uporabnikov. Ker aplikacija za zdaj ne podpira slovenščine, smo pri rabi naprednejših zmožnosti programa omejeni.

Matematika je navadno med težjimi predmeti za večino šolarjev, dijakov in študentov. Program Photomath je namenjen lajšanju večine zapletenih problemov, na katere naletimo v vlogi nesrečnega matematika. Ob pomoči v telefon iPhone vgrajene kamere posnamemo zapisano nalogo, nato nam jo aplikacija analizira in reši. Ker brezplačna aplikacija poleg rešitve postreže tudi s postopkom reševanja, si jo zares velja priskrbeti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji