Objavljeno: 31.5.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2016

Naš izbor na Androidu in iPhonu

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

- Chrooma Keyboard – Emoji. Nadgrajena Googlova tipkovnica s prilagajanjem aktivni aplikaciji in s številnimi drugimi priboljški olajša vnos besedila v napravo z Androidom.

- Donger Keyboard (° ͜ʖ ͡°). Slike iz kombinacije znakov Unicode je v besedilo najlaže vnesti s tipkovnico Donger.

- ProcessGURU je učinkovit pripomoček za ubijanje odvečnih procesov, ki ga od sorodnih izdelkov loči naprednejša inteligenca.

- Radon – Share using Ultrasound. Aplikacija Radon predstavlja preprosto deljenje povezav brez nepotrebne telovadbe s kodami in čipi NFC.

- App Volume Control. Podrobnejši nadzor glasnosti omogoča pametni upravitelj App Volume Control, ki jakost zvoka prilagaja posameznim aplikacijam.

- quickReply (NEW). Pripomoček quickReply vsakemu opozorilu doda hitri gumb Reply, da nam omogoči odgovarjanje, ne da bi bilo treba zaganjati namensko aplikacijo.

- GO Darling Alarm – Clock. Ura privlačnega videza ne skrbi zgolj za bujenje, temveč nas opozarja tudi na pravočasno pitje vode, rojstne dneve prijateljev, plačevanje položnic in še kaj.

- Samsung Safety Screen. Samsungova aplikacija opozarja otroke, če imajo napravo preblizu očem, in preprečuje morebitne poškodbe vida.

- Picturize – Summarize Anything. Beležnica Picturize omogoča hitro pomnjenje krajših zapiskov ob pomoči vgrajene kamere in optične prepoznave besedila.

- Velociraptor – Map Speed Limit. Na zaslonu lebdeči merilec hitrosti opozarja voznike s pretežko nogo v povezavi z zemljevidi HERE in podatki OpenStreetMap.

- Bad Translator je zabavna aplikacija, ki podano frazo prevede v več tujih jezikov in nazaj ter postreže z duhovito popačenim rezultatom.

- Down To Lunch. S programom Down To Lunch nikoli več ne bomo šli na malico sami.

- li.st. Družabno naravnan li.st je namenjen deljenju izkušenj, misli in znanj. Preprosto, privlačno in učinkovito!

- GIPHY. All the GIFS. Največja zbirka animiranih sličic na svetu se predstavlja z lastno mobilno aplikacijo, ki je kljub založenosti preprosta in hitra.

- Poncho: Wake Up Weather. Mačkon Poncho dokazuje, da je vremenska napoved lahko tudi zabavna. Kosmatinko zna vremenske razmere podati kot koristne nasvete

- Random Flix. Uporabniki pretočne storitve Netflix vemo, kako težko je izbrati iz zajetnega kataloga kakovostnih vsebin. Random Flix se odloči namesto nas.

- Super Phantom Cat je klasična arkadna igra, ki se na svojevrsten način pokloni 8- in 16-bitnim časom.

- Angry Birds Action! Jeznih ptičev ni nikoli dovolj. Po filmu se predstavljajo še v lastni interpretaciji fliperja.

- Bushido Bear je akcijska igra, kjer v vlogi nindža medveda, opremljenega s parom smrtonosnih rezil, branimo gozd pred zlobnimi demoni.

- Exploding Kittens. Uspešna igra s kartami, ki je s fizično različico navdušila na spletnem inkubatorju Kickstarter, se predstavlja v različici za pametne naprave z Androidom.

- beme: Share video. Enostavna aplikacija za hitro deljenje videa v resničnem času, kjer lahko poiščemo uporabnike z vsega sveta in se povežemo z njimi.

- The Rock Clock. Motivacijski alarm, kjer se vsaki dan prikaže novo sporočilo igralca in nekdanjega rokoborca Dwayne »The Rock« Johnsona.

- Spendee. Koristna aplikacija, v kateri si zapisujemo vse svoje stroške za lažje naknadno preverjanje, kako zapravljamo denar.

- Tripsta. Prihaja poletje in čas počitnic, aplikacija Tripsta ponuja hitro in enostavno iskanje čim cenejših letov v najrazličnejše kraje.

- Nexto Guides. Aplikacija, ki deluje kot turistični vodnik po domovini. Na zemljevidu hitro najdemo različne galerije in muzeje, o njih je na voljo tudi veliko dodatnih informacij.

- Uber. Pri potovanju po večjih svetovnih mestih lahko preizkusimo alternativo taksi službam, storitev Uber – med nam bližnjimi mesti ga najdemo v Zagrebu.

- AAA Cheap Flights. Še ena aplikacija za iskanje cenovno ugodnih letov, tu je na voljo več kot sedemsto različnih letalskih družb.

- Homestyler Interior Design. Enostaven program za vse, ki se nameravajo lotiti preurejanja stanovanja, z njim zajamemo fotografijo prostora in dodajamo virtualno pohištvo.

- Adobe Spark Post. Zabaven in hiter program za izdelavo grafik, kjer združujemo fotografijo z različnimi napisi in drugimi grafičnimi elementi.

- Instructables. Aplikacija priljubljene spletne strani, kjer uporabniki objavljajo najrazličnejše projekte, od receptov v kuhinji do mizarskih stvaritev.

- Nautical Knots. Aplikacija, v kateri se lahko naučimo oziroma obnovimo vse vozle v pomorstvu – postreže tudi z video lekcijami.

- Garmin Connect. Program podjetja Garmin, namenjen športnikom, podpira tudi možnost povezave z merilci srčnega utripa, kolesarskimi tipali itd.

- Prehranski navigator. Slovenska aplikacija, ki nas informira o tem, kaj določena hrana pomeni za telo, in spodbuja zdravo prehranjevanje.

- UEFA Euro 2016. Uradna aplikacija prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu, ki ga tokrat gosti Francija, postreže z vsemi podatki, ki si jih lahko zamislimo.

- FlashScore. Enostavna in pregledna aplikacija, v kateri hitro preverimo trenutne rezultate v različnih športih, od nogometa do tenisa, kolesarstva itd.

- Bushido Bear. Prikupna igra, v kateri z našim nindža medvedom in drugimi liki varujemo gozd pred oboroženimi nepridipravi.

- PixWords. Preprosta igra križank, kjer so namigi za posamezne besede podani s slikami, križanke pa sestavijo nove besede.

- Kingdom Rush: Frontiers. Druga v nadvse uspešni seriji iger Kingdom Rush, značilen, a odličen predstavnik iger postavljanja obrambnih stolpov.

- Sid Meier's Pirates!Odlična predelava stare računalniške igre, v kateri prevzamemo nadzor nad piratsko ladjo, jo opremljamo, rešujemo misije itd.

- Slither.io. Zabavna, a preprosta večigralska igra, v kateri s svojim črvom manevriramo pred drugimi igralci in se pri tem trudimo, da se oni zaletijo v nas, mi pa ne vanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji