Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

 AwSMS [BETA]. Pripomoček AwSMS je nadomestek za privzeti program pošiljanja besedilnih sporočil. Korespondenco nam olajša z odgovarjanjem iz opozorilnega središča.

 Snap Swipe Drawer priljubljene lebdeče pripomočke prestavi v opozorilno središče in domači zaslon očisti navlake.

 HappyID. Program HappyID obogati informacije med klicem. Stikom dodamo opombe, rojstne datume, zaposlitev in še kaj, nato se podatki prikažejo, ko nas tisti človek kliče.

 Doze – For Better Battery Life. Aplikacija Doze v času, ko telefon spi, blokira delovanje nezaželenih programov. Varčevanje energije se po končanem dremežu samodejno prekine.

 AppBlock – Stay Focused. AppBlock je pripomoček, ki nam začasno onemogoči delovanje aplikacij, da nas v določenem časovnem obdobju ne motijo pri delu.

 AppComparison je Microsoftovo orodje, ki za vsako aplikacijo iz operacijskega sistema Android najde ustrezno zamenjavo v okolju Windows Phone.

 Tribe – Magical Messaging. Program za sporočanje Tribe spremeni dežurno mobilno napravo v sodoben walkie-talkie.

 Yahoo Messenger. Prenovljeni pripomoček za medsebojno sporočanje podjetja Yahoo je hitrejši, lepši in preprostejši za uporabo.

 Team Viewer for Remote Control. Team Viewer je mobilna različica priljubljenega programa za nadzor računalnikov na daljavo z operacijskimi sistemi Windows, OS X in Linux.

 PAUSE. Plačljiva aplikacija Pause nas skladno z zakonitostmi tai chija sprosti in pripravi za nadaljnje delo.

 Arts & Culture. Z Googlovo aplikacijo Arts & Culture lahko obiščemo več kot 850 muzejev po svetu. Tudi v navidezni resničnosti!

 Cardboard Camera je Googlov pripomoček, ki nam omogoča, da posnamemo 360 stopinj obsegajoče fotografije, primerne za razvpiti kartonasti pregledovalnik.

 Adobe Premiere Clip. Program podjetja Adobe je brezplačen urejevalnik video posnetkov, ki poskrbi tako za zabavo kot kakovostne rezultate.

 Storehouse je program, ki iz fotografij s telefona samodejno ustvari privlačne spletne predstavitve, primerne za deljenje s prijatelji.

 Perfectly Clear. Zvezda plačljivega programa Perfectly Clear je pametni algoritem za preprosto popravljanje fotografij.

 Playstation Messages je aplikacija za komunikacijo med igričarji s konzolo japonskega podjetja Sony.

 Super Dangerous Dungeons. Avantura retro videza bo navdušila predvsem starejše ljubitelje iger, ki poleg prstov radi zaposlijo tudi sive celice.

 Gopogo. Svež izdelek priljubljenega razvijalca preprostih mobilnih iger Nitrome postreže s skakalno zabavo brez primere.

 Facility 47 je pustolovščina pobega iz sobe, katere prvo poglavje užijemo brezplačno.

 Rayman Adventures. Novo poglavje pisanega junaka Raymana je primerno tako za ljubitelje serije kot novince.

Jure Forstnerič: iPhone

 TravelBird. Aplikacija za popotnike, v kateri bomo hitro našli zanimivo zamisel za naslednje počitnice, nastanitev lahko rezerviramo neposredno v aplikaciji.

 ebookers. Še ena aplikacija za vse, ki si želijo v zimskem času na dopust. V njej lahko rezerviramo tako hotele kot letalske karte.

 Time Out je namenjen odkrivanju tujih mest – od restavracij do koncertov, predstav in drugih dogodkov, pa tudi najbolj priljubljenih trgovin in nakupovalnih središč.

 mapstr. Aplikacija, v kateri si na zemljevidu shranjujemo zabeležke in komentarje, lahko jih delimo tudi z drugimi.

 Kyber. Program za lažjo in učinkovitejšo organizacijo dogodkov, opravil, opozoril in vsega drugega. Podpira tudi integracijo s Slack in IFTTT.

 Remote Todo. Aplikacija, namenjena rabi z omrežjem Slack, omogoča, da si v njej naredimo hitre bližnjice, ki v kanalu Slack sprožijo različna sporočila.

 Unibox. Še en odjemalec za elektronsko pošto, organizira pošto v obliki pogovorov, torej po ljudeh. Podpira vse ponudnike, ki uporabljajo IMAP (tudi Gmail in Exchange).

 Tribe – Magical Messaging. Nova aplikacija za trenutno sporočanje, tokrat z govorjenimi sporočili. Sporočila lahko posnamemo kadarkoli, dostavljena so takrat, ko se spet povežemo v splet.

 News Republic. Ena najboljših aplikacij za branje novic, obsega več kot 1500 virov. Sčasoma se nauči, kaj nas zanima, in nam ponuja novice, izbrane po našem okusu.

 Houzz. Program za vse, ki urejajo ali prenavljajo stanovanje. V njem najdemo zanimive zamisli in kombinacije pohištva in dodatkov.

 Cove. Aplikacija za ustvarjanje glasbe po počutju. Začnemo z osnovno podlago, dodamo različne melodije (in glasbila), na koncu pa še kak filter.

 Figure. Še ena aplikacija za hitro in enostavno izdelavo glasbe, ta je nekoliko zmogljivejša od Cove, a ponuja dovolj enostaven vmesnik, da jo vsakdo osvoji.

 Pocket ArtLab. Preprosti program, namenjen otrokom, v njem lahko izdelujejo različne sličice in voščilnice, najnovejša različica obsega tudi božične motive.

 Fuzel Collage. Ena izmed številnih aplikacij za izdelavo kolažev. V njej je veliko predlog, preprosti, a lepi učinki in tudi dodatek za uporabo neposredno v Applovi aplikaciji Photos.

 UEFA EURO 2016. Uradna aplikacija prihajajočega prvenstva UEFA, EURO 2016 v Franciji. Zajema vse podatke, ki bi si jih želeli, omogoča, da izberemo najljubšo ekipo in jo spremljamo med prvenstvom.

 Hyspherical 2. Nova različica priljubljene igre miselnih ugank. V njej moramo na različne like odlagati kroglice tako, da se nikoli ne prekrivajo.

 Star Wars: Galaxy of Heroes. Igra v priljubljenem svetu Star Wars, v njej nabiramo različne heroje, jih opremljamo in izboljšujemo ter vodimo v poteznem boju.

 Assassin’s Creed: Pirates. Igra, v kateri začnemo z majhno ladjo, z boji pa si prislužimo vse večje in bolje opremljene ladje ter vse boljšo posadko.

 Rocket Moon. Preprosta igra letenja z raketo, kjer se moramo izogibati različnim oviram, med letenjem lahko poberemo tudi izboljšave za našo raketo.

 Shapeway. Odlična igra ugank, kjer moramo z različnimi interaktivnimi elementi sestaviti pot iz danega blodnjaka oziroma sobe.

Tilen Knaus: Windows Phone

 Figure. Nadvse uspešna aplikacija za iOS in Android za ustvarjanje glasbe kar na mobilni napravi je na voljo tudi za Windows.

 Fused. Inovativen urejevalnik slik in video posnetkov, v katerem lahko kombiniramo več slik ali posnetkov in z njihovo prosojnostjo ustvarjamo nadrealistične slike.

 Achieve it!. Aplikacija vam bo pomagala zapisovati zastavljene cilje in vas opominjala nanje ter vas spodbujala, da jih zares dosežete.

 App Raisin. Če potrebujete pomoč pri odkrivanju novih zanimivih aplikacij in bi želeli ujeti razprodaje aplikacij, vam bo pomagal App Raisin.

 TeamViewer. Moderna in mobilna različica legendarnega programa za upravljanje namizij in pomoč za Windows in Windows Phone na daljavo.

 TripAdvisor. Eden najzanesljivejših načinov, da doma in v tujini izberete pravilen hotel, restavracijo ali zabavo na podlagi velikanskega števila zanesljivih ocen.

 Ring. Aplikacija za pameten hišni zvonec, ki je obenem kamera. Posnetke s kamere si lahko ogledate na poljubni mobilni napravi.

 Findery. Med popotniki precej priljubljena storitev za deljenje spominov s poti. S Findery odkrijte svet in čudovite kraje od blizu in daleč.

 Novelista. Aplikacija poskuša poiskati odgovor na zanimivo vprašanje: ali lahko tisoč ljudi skupaj napiše knjigo? Poskusite pomagati!

 Fabric Animals. Čudovito narejena preprosta platformska igra za najmlajše, kjer upravljate punčko, ki skače po namišljenem in narisanem svetu.

 Fenice. Lepo oblikovan twitterski odjemalec, ki se spogleduje z drugimi sorodnimi aplikacijami in bi lahko z ustreznimi nadgradnjami zasedel prestol najboljše.

 Red is Dead. Skrajno preprosta igra, v kateri čim hitreje pritiskate na gumb, a pozor, ne prevečkrat. Menda se tako premaga hudirja. Kdo bi si mislil!

 Equalicious. Zelo zabavna igra, v kateri moramo števke in operacije premakniti tako, da sestavljajo matematično pravilno formulo.

 Cars: Fast as Lightning. Še ena za najmlajše je dirkaška igrica vsem predobro znanega najhitrejšega rdečega avta na svetu – Strele McQueen.

 Baseball Riot. Razbijaška igra v slogu jezni ptičev, kjer s kijem za baseball poskušamo zadeti zlobce in med tem poloviti še vse zvezdice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji