Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

■ Z Launcher Beta

Preprost in učinkovit zaganjalnik je plod finske pameti v podjetju Nokia. Osrednja posebnost izdelka je iskanje (stikov, aplikacij) s pomočjo rokopisa.

■ Wakie – Social Alarm Clock

Zanimiva budilka, ki namesto zvonjenja uporablja minuto trajajoč govorni klic. Kličejo nas souporabniki aplikacije Wakie.

■ Wire

Wire predstavlja nov način komunikacije, ki stavi predvsem na lepoto.

■ Pause: Curated Music Stories

Pause je mobilni časopis za ljubitelje glasbe in z njo povezanih novic.

■ Status – auto status updates

Status je zanimiv pripomoček, ki nam olajša komunikacijo s prijatelji tako, da jih samodejno obvešča o naših dejavnostih.

■ FlashScore.si

Slovenska različica programa, ki nam na telefon dostavi športne rezultate in statistiko številnih športov z vsega sveta.

■ bolha.com

Največji slovenski spletni oglasnik in dražbar je dobil svojo mobilno aplikacijo. V prvi različici manjkajo orodja za oglaševalce, drugače pa je izdelek dober.

■ World of Tanks Blitz

Nadvse priljubljena množična spletna igra s tanki je naposled dosegljiva tudi na mobilnih zaslonih.

■ Twisty Hollow

Inovativna in domišljena miselna igra je vredna vsakega centa, ki ga je treba odšteti zanjo. Zadovoljevanje potreb prebivalcev namišljenega mesta Twisty Hollow je nadvse zabavno in sproščujoče.

■ RGB Express

RGB Express je preprosta in nalezljiva miselna igra, ki ponuja več kot 200 brezplačnih ugank.

■ Peggle Blast

Peggle Blast je mobilna različica najbolj znane digitalne marjance na svetu. Preprost nadzor in ravno pravšnja mešanica sreče in znanja so popoln recept za uspeh.

■ Indiegogo

Mobilna aplikacija priljubljenega spletnega inkubatorja Indiegogo omogoča spremljanje akcij, začinjenih z osebno noto.

■ MSN News – Breaking Headlines

Microsoft nadaljuje desant na operacijski sistem Android z aplikacijo za spremljanje novic.

■ Amex UNSTAGED – Taylor Swift

Interaktivni videospot ene najbolj priljubljenih pevk na svetu ta hip je paša za oči in vpogled v prihodnost.

■ Sleep Better with Runtastic

Razvijalci priljubljene telovadne aplikacije Runtastic predstavljajo pripomoček za popisovanje in izboljšanje kakovosti spanca.

■ Fleksy Keyboard

Uradno najhitrejša navidezna tipkovnica je zabaven in natančen način vnašanja besedila v izbrano mobilno napravo.

■ Ghostery Privacy Browser

Ghostery je zadnji v vrsti spletnih brskalnikov, ki varujejo uporabnikovo zasebnost.

■ Messenger

Googlovo neposredno sporočanje, s katerim lahko sporočila SMS prejemamo neodvisno od telefona in številke.

■ Next Lock Screen

Microsoftov Next Lock Screen je nadomestek za zaklenjeni zaslon, ki se pri svojem delovanju močno opira na trenutno lokacijo naprave/uporabnika.

■ Torque to Bing Voice Assistant

Aplikacija je namenjena uporabnikom, ki imajo poleg telefona z Androidom še ustrezno pametno uro. Gre za Microsoftovega osebnega pomočnika, ki se po novem udinja tudi na zapestjih privržencev Googlovega sistema.

iPhone: Jure Forstnerič

■ Microsoft PowerPoint

Microsoft je programe svoje pisarniške zbirke za iOS pred nedavnim ponudil povsem brezplačno, med njimi tudi PowerPoint.

■ musement

Popotniška aplikacija, s katero lahko iščemo (in tudi rezerviramo) turistične oglede, karte za muzeje in razstave itd.

■ Learnist

Aplikacija, namenjena družabnemu učenju oziroma osvajanju novih znanj – v njej lahko zbiramo zanimive in poučne podatke iz spleta.

■ Tubex for YouTube

Še en predvajalnik za videe s strani Youtuba, med drugim omogoča tudi predvajanje v ozadju.

■ Musixmatch

Musixmatch je največja zbirka glasbenih besedil, omogoča tudi prepoznavo pesmi in predvajanje neposredno iz Youtuba.

■ Fling

Fotografska aplikacija, kjer fotografije vržemo v omrežje, tam jih dobijo naključni uporabniki in se lahko nanje tudi odzovejo.

■ Tunepics

Enostaven program Tunepics omogoča, da k fotografiji dodamo še glasbeno spremljavo – dodajamo pa lahko tudi grafične učinke.

■ Kingdom Rush: Origins

Ena izmed najboljših iger grajenja obrambnih stolpov, Kingdom Rush, je dobila že drugo nadaljevanje.

■ Star Wars: Galactic Defense

Tudi Galactic Defense je igra, v kateri gradimo obrambne stolpe, tokrat v priljubljenem svetu, znanem iz filmov Star Wars.

■ Asphalt Overdrive

Odlična grafika in ozračje ameriških osemdesetih sta glavna aduta nove dirkaške igre v seriji Asphalt.

■ 2 Cars

Zanimiva arkadna igra, v kateri moramo hkrati nadzirati dva avtomobila, z njima pobirati krogce in se izogibati kvadratkom.

■ Snow Fight

Igra, v kateri s tapkanjem in risanjem po zaslonu s svojimi metalci kep zavzemamo nasprotnikov teren.

■ Doodle Jump Christmas Special

Preprosta, a nalezljiva igra skakanja med lebdečimi ploščadmi se vrača v božični preobleki.

■ Healthy Chef

Kuharskih aplikacij je na iOSu kar veliko, Healthy Chef pa izpostavlja zdrave recepte, za katere lahko pripravi tudi nakupovalni seznam.

■ Diabetes-Calc

Aplikacija, namenjena diabetikom, s katero si lahko izračunajo potrebno dozo inzulina, zraven pa tudi spremljajo raven sladkorja v krvi.

■ Najdi.si novice

Portal Najdi.si zbira najzanimivejše dnevne novice, te so na voljo tudi prek namenske aplikacije iOS.

■ Storehouse

Program za pripovedovanje zgodb, ki jih sestavimo iz videa, fotografij in besedila, seveda jih lahko delimo z drugimi prek različnih družabnih omrežij.

■ Wally

Še en program za vodenje osebnih financ, gre za enega izmed enostavnejših, zelo koristna je možnost sprotnega računanja dnevnega limita.

■ Timeful

Elegantni program za upravljanje časa, z njim lahko vodimo vsa opravila in dogodke, s časom pa se prilagaja našim navadam.

■ Opinion

Aplikacija, ki omogoča, da s telefonom enostavno posnamemo in uredimo lastno oddajo Podcast.

Tilen Knaus: Windows Phone

■ Cover

Zelo zmogljiv in vrhunsko oblikovan bralnik elektronskih stripov, ki podpira vse razširjene formate datotek, kot so CBR, CBZ, PDF in EPUB.

■ Touch Retouch

Enostaven urejevalnik slik, ki omogoča odstranjevanje nezaželenih predmetov s fotografij po zdaj že dobro znanem algoritmu.

■ View (for Behance)

Pregledovalnik spletišča Behance, na katerem oblikovalci in drugi kreativci objavljajo svoje stvaritve z namenom deljenja, odkrivanja in izbiranja dobrih del.

■ Doulingo

Brezplačen in zabaven način, da se naučite enega izmed svetovnih jezikov, saj se učenje jezika spremeni v sodobno igro, ki hitro zasvoji.

■ Media Browser

Ena boljših aplikacij, ki omogoča, da na pametnem telefonu pregledujete slike, video posnetke in druge medijske vsebine na domačem računalniku. Deluje na vseh platformah!

■ Toca Boo

Še ena izmed številnih zabavnih in poučnih aplikacij podjetja Toca Boca. Tokrat ste punčka, ki preoblečena v duhca straši druge člane družine, ti pa je pri tem seveda ne smejo opaziti.

■ Stickman Soccer

Zanimiva simulacija nogometa, v kateri so v glavni vlogi matematični možički. Igra deluje zelo dinamični in gladko, obenem pa ponuja zahtevnejše in enostavnejše načine igranja, ki so primerni tudi za mlajše otroke.

■ Sonic Dash

Legendarni Sonic tokrat v neskončnem teku zbira kovance, uničuje in preskakuje nasprotnike, tu in tam pa zmore preskok v sonično hitrost.

■ Defend Your Life!

Spremenite se v branilca človeškega telesa in preprečite virusom in bakterijam, da ga uničijo. Bitke potekajo v različnih organih, težave pa povzročajo tudi škodljive snovi, na primer nikotin.

■ Candy Crush Saga

Najbolj priljubljena igra na Facebooku vseh časov in ena najbolj priljubljenih mobilnih iger je zdaj na voljo tudi za Windows Phone.

■ My Talking Angela

Nova epizoda iz megauspešnega repertoarja govorečih živali. Angela nagovarja odrasle ženske, saj je treba Angelo negovati, razvajati in zanjo nakupovati.

■ My Friend Spooner

Črno-bela stripovsko oblikovana igra, v kateri skozi številne zapletene in čudaške stopnje vodite tri čudaške like – opico, konja in nosoroga. Za odrasle.

■ Tiny Bang Story

Na planet je padel asteroid in ga razdejal. Z reševanjem ugank pomagajte obnoviti planet do nekdanje lepote in slave.

■ 0h h1

Enostavna igra s čudnim imenom, ki je nekakšna mešanica sudokuja, Threes in 2048. Čeprav ponuja pravzaprav samo štiri igre, je vsaka drugačna in nikoli dolgočasna.

■ Doors

Ste ob odprtju Escape Roomov v Ljubljani že postali ljubitelji take zabave? V vsakem primeru se lahko spopadete z ugankami in pobegnete iz navidezne sobe.

■ Start Design

Če se tudi vam fotografije kot ozadje ploščic ne zdijo vrhunec lepote, si s to aplikacijo ustvarite ozadja, ki se brezhibno prilegajo vašemu začetnemu zaslonu.

■ Masks

Program za obdelavo fotografij na telefonu, ki se od množice podobnih razlikuje v tem, da omogoča urejanje delov slik, ki jih definiramo z različnimi oblikami in nato dodajamo učinke.

■ Hacky News

Čudovit in prilagodljiv bralnik za Hacker News, ki omogoča tako prebiranje novic kot komentarjev prilagodljivo in udobno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji