Objavljeno: 28.12.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2024

Napredne igrače 0.76

Zbirka sistemskih pripomočkov PowerToys za Microsoftov operacijski sistem Windows se na spletišču GitHub iz dneva v dan veča. Prilezla je že do številke 0.76 in prinaša številne novosti, ki si jih velja podrobneje ogledati. Med brezplačnimi in odprtokodnimi programskimi orodji je za vsakega nekaj. Od izboljšane produktivnosti do reševanja težav, za katere nismo vedeli, da jih imamo, napredne igrače poskrbijo za vse.

Napredni programski pripomočki PowerToys za operacijski sistem Windows se predstavljajo na zaslonu, razdeljenem na dva dela. Na levi strani so nastavitve zbirke in posamezni pripomočki, na desni pomoč, razlaga in nastavitve izbranega orodja. Orodja razvijalcev iz Redmonda so odlična in ni treba biti napreden uporabnik, da izkoristiš, kar ponujajo. Izbira je res bogata, zato se izplača pomuditi pri vsakem izmed vnosov in ga preizkusiti. Med bolj uporabne sodijo Keyboard Manager, ki omogoča izklop posameznih tipk ali določanje alternativne namembnosti, FancyZones za produktivno namizje, Text Extractor, ki iz slike prebere besedilo, Awake, ki računalniku ne pusti spati, Peek, ki po vzoru Appla računalniku tudi na PC omogoči vpogled v datoteke različnih tipov, ter Mouse Utilities, ki olajša delo z miško.

Orodja iz zbirke PowerToys dajo Raziskovalcu moč, primerljivo z datotečnim upraviteljem Applovih računalnikov.

Zadnja različica zbirke 0.76 prinaša številne nove funkcije in izboljšave za operacijski sistem Windows. Posodobitev vključuje nove dodatke za Raziskovalca, izboljšave uporabniškega vmesnika in manjše, a dobrodošle posodobitve številnih drugih orodij. Zbirka pripomočkov PowerToys zdaj teče na arhitekturi .NET 8 ter zato deluje bolj gladko in hitreje kot kadarkoli prej. Poleg bolj opaznih dodatkov in sprememb v tej posodobitvi so tudi številna orodja prejela manjše, a dobrodošle posodobitve. Že omenjeni Keyboard Manager zdaj omogoča mapiranje besedilnih zaporedij na tipke in bližnjice, medtem ko upravljanje oken FancyZones odpravlja nadležne težave, ki so sicer priročno zmožnost kvarile v preteklosti. Raziskovalec je bogatejši za boljše predoglede in pomanjšane sličice, ki omogočajo hiter prelet čez vsebino posameznih datotek in imenikov, obiskanih z njim. Danes lahko brez slabe vesti rečemo, da je PowerToys zbirka, ki se jo izplača preizkusiti.

PowerToys 0.76.2

zbirka sistemskih pripomočkov za operacijski sistem Windows

Kje: GitHub

Koliko: Brezplačno.

Za: Odlični pripomočki za izvajanje različnih opravil, cena.

Proti: Ločena namestitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji