Objavljeno: 30.1.2024 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2024

Najlepša in hkrati najtežja služba na svetu

Starševstvo je služba za vse življenje, najlepša, a hkrati najtežja na svetu. Ko se nam rodi prvi otrok, je brezskrbnih trenutkov za vedno konec. Na srečo je na voljo veliko aplikacij, ki nam olajšajo delo in nudijo podporo skozi celoten proces starševstva. Različne faze starševstva zahtevajo različne prijeme, zato je nabor aplikacij, ki nam pomagajo vzgajati otroke, raznolik in bogat.

Kinedu je aplikacija za razvoj dojenčkov, namenjena staršem otrok od njihovega rojstva do dopolnjenega šestega leta. Ponuja strokovno podporo in vodenje pri zgodnjem razvoju z individualnimi sejami, s strokovno vodenimi tečaji različnih tematik, kot sta dojenje in spanje, znanstveno utemeljenih igralnih aktivnostih, igranju v živo in še več. Med naprednimi zmožnostmi programa velja omeniti še personalizirane načrte igranja, videovodnike, aktivnosti, krojene po meri otroka, beleženje mejnikov za spremljanje razvojnega napredka in skupinske klepete z drugimi starši, ki se soočajo s podobnimi izzivi.

Navajanje na kahlico ali učenje uporabe stranišča je za marsikaterega starša neverjetno trd oreh. Streti ga pomaga program Potty Whiz, ki brez internetne povezave pospeši čas učenja. V aplikaciji beležimo posamezne aktivnosti na stranišču in prejemamo obvestila z urnikom predvidenih otrokovih potreb. Učenje uporabe stranišča je s programom manj zahtevno in daje občutek nagrajenosti. Otrokovemu napredku je mogoče slediti s prikazanimi grafikoni.

Ločenim ali razvezanim staršem je namenjen program OurFamilyWizard, ki poskrbi, da se izognemo morebitnim sporom in učinkovito sobivamo drug z drugim za otrokovo dobro. Aplikacija med drugim dokumentira komunikacijo med starši, beleži dogodke, snema spomine, posreduje zdravstvene in druge uporabne informacije ter nudi skupni koledar.

Aplikacija Find My Kids nam omogoča, da smo v vsakem trenutku v stiku z otrokom. Poleg spremljanja lokacije in otrokovih poti nam nudi pošiljanje obvestil, ogled aplikacij, ki jih otrok uporablja v šoli ali drugje, preverjanje stanja napolnjenosti baterije otrokovega telefona, pravočasnost prihodov in odhodov, uporabo družinskega klepeta in še mnogo več.

Pomemben vidik vzgoje so opravila, ki jih mora otrok v gospodinjstvu postoriti. S’moresUp zagotavlja enostavno upravljanje gospodinjstva in ohranja družino povezano ter organizirano. Med ključne funkcije aplikacije spadajo upravljanje žepnine z uporabo sistema za upravljanje opravil in nagrad za spodbujanje ter kaznovanje otrok na podlagi opravljenih dejanj, družinski urnik sestankov in dogodkov, ločeni profili za vsakega družinskega člana ter povezovanje z razširjeno družino.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji