Objavljeno: 27.4.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2021

Najboljša obramba je napad

Samoobramba je pomembna veščina, ki se je uči vedno več ljudi na svetu. Danes, ko so se lekcije z raznovrstnih področij preselile na splet in v mobilne naprave, ugotavljamo, da se samoobrambe lahko učimo tudi ob pomoči pametnega telefona z operacijskim sistemom Android.

Prav aplikacija, na katero naletimo ob iskanju znanja o obrambnih veščinah na mobilni napravi, je Quick Self-Defense. Hitra samoobramba že z imenom nakazuje, da gre za preprosto aplikacijo, ki se osredotoča na devet lažjih tehnik za slehernika. Razvila jo je fundacija Colorss Fundation in jo namenila predvsem nežnejšemu spolu. Vseeno jo lahko uporablja vsakdo, ki je starejši od 10 let.

Popolnoma drugačen pristop ima program Hyper Training Lab, ki nas poveže s profesionalnimi učitelji borilnih veščin z vsega sveta. Na voljo so video posnetki lekcij, nagrade v podobi značk in točk ter analiza napredka. Vsebina je lično porazdeljena v smiselne kategorije samoobrambe, poze in sparing.

Mednarodno priznana metoda samoobrambe za ženske, moške, otroke in skupine v aplikaciji COBRA Defense International svoje znanje predstavi v urejenih kategorijah, ki posnemajo situacije iz resničnega življenja. Tako med izbiro ne manjkajo ravnanje, ki prepreči ugrabitev otroka, poglobljena varnost najstnikov v šoli in ukrepi ob strelskem napadu. Od osnovne samoobrambe do podrobnih navodil za ravnanje ob določenih dogodkih, v aplikaciji najdemo vse to. Celo izdelke, ki samoobrambo izdatno olajšajo.

Priljubljene izraelske vojaške borilne veščine Krav Maga nas nauči aplikacija Learn Krav Maga. Gre za veščino, katere cilj je v najkrajšem mogočem času onesposobiti nasprotnika. V programu so postopni video posnetki različnih tehnik in reakcije na raznovrstne napade, kako se obraniti pred več napadalci, pred oboroženim agresorjem ter uporaba golih pesti.

Zadnja predstavljena aplikacija se poučevanja borilnih veščin in samoobrambe loti na družabni način. V digitalni šoli Combat Academy so uporabniki zbrali znanje bojevanja v najrazličnejših tehnikah, kot so MMA, Krav Maga, BJJ, rokoborba, judo, sumo, sambo, aikido, boks in številne druge. Po prijavi si izberemo posameznike, ki jim bomo sledili, ali pripravimo svoj material, da nam bodo sledili drugi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji