Objavljeno: 28.2.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2023

Način letenja

Način letenja je telefonska funkcija, namenjena varnosti letalskih potnikov. Telefonu z njo onemogočimo vse vrste brezžičnih povezav, kot so Wi-Fi, bluetooth in mobilna omrežja, medtem ko je telefon še vedno vklopljen. Napravo z njo lahko uporabljamo, ne da bi ogrožali varnost leta. Predstavljamo najboljše aplikacije za operacijski sistem iOS, ki jih letalski način ne zmoti.

Na letalu najprej poskrbimo, da imamo na voljo dovolj čtiva. Kindle v obliki naprave ali aplikacije nudi branje knjig, če pri sebi nimamo prave stvari, medtem ko Pocket postreže s spletnimi vsebinami, ki smo si jih predhodno shranili. Shranjevanje je preprosto in se izvede z enim samim klikom znotraj dežurnega spletnega brskalnika ali z ročnim dodajanjem v aplikacijo. Shranjena vsebina se doda uporabniškemu računu in se sinhronizira z različnimi napravami, tako da nam je na voljo kjerkoli in kadarkoli.

Če imamo izbrane vsebine raje od profesionalcev, se z njimi razvajamo ob pomoči aplikacije Readly. To je mobilna aplikacija, ki omogoča dostop do več kot 5.000 mednarodnih revij in časopisov na enem mestu. Na voljo je za iphone in druge mobilne naprave ter omogoča naročnikom, da preberejo neomejeno število člankov iz številnih kategorij, kot so novice, računalništvo, igričarstvo, znanost, zdravje, moda, šport, potovanja in še več. Readly kot češnjo na torti omogoča tudi iskanje člankov po ključnih besedah, shranjevanje zaznamkov in prejem obvestil o novih izdajah.

Čas poleta lahko po želji namenimo delu. Čeprav se brskanja po spletu in komuniciranja z drugimi ne moremo lotiti, to ne pomeni, da produktivnost v zraku ni mogoča. Brez zunanjih vplivov se lažje osredotočimo na lastne misli in rodi se marsikatera ideja. Zapišemo jo v beležnico Evernote, s katero zapiske shranjujemo v različne kategorije, delamo zaznamke za posamezne vpise ter jih označujemo, kar nam pomaga pri kasnejšem iskanju in organizaciji. Evernote lahko uporabljamo brez internetne povezave. Ko se bomo ponovno povezali z internetom, se bodo spremembe, ki smo jih naredili, samodejno sinhronizirale z oblakom, tako da bodo dostopne na vseh naših napravah.

Podatke o potovanju spremljamo s programom TripIt, ki potrdila o rezervaciji letov, hotelov, avtomobilov, restavracij in drugih dejavnosti pobere iz poštnih sporočil in shrani na eno mesto, dostopno tudi brez internetne povezave.

Del potovanj v tuje države je sporazumevanje z lokalnim prebivalstvom. Pri tem nam že med letom pomaga aplikacija Travel Phrasebook, ki nas nauči več kot 1.400 fraz v 15 različnih jezikih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji