Objavljeno: 26.11.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2019

Mobilne varuške

Ob rojstvu otroka nas čakajo precejšnji izdatki za stvari, ki jih dojenček potrebuje. Lupinica, zibelka, voziček, termometer, koš za plenice, oblačila in več. Spiska kar noče biti konec. Na srečo lahko nekatere stvari dobimo od prijateljev, druge nadomestimo z alternativnimi rešitvami. Ena izmed njih je pametni telefon v vlogi elektronske varuške.

Med najbolj priljubljenimi aplikacijami, ki nadomestijo klasično elektronsko varuško, je Dormi. Ima odličen uporabniški vmesnik, prilagodljive nastavitve in številne druge zmožnosti, med katerimi je zelo uporabna dinamična občutljivost, ki poskrbi, da se telefon ne odzove na manjše premike spečega dojenčka, temveč nas opozori šele, ko je vrag odnesel šalo in podmladek zares zahteva našo pozornost.

Dobra izbira za elektronsko varuško je tudi program BabyCam, ki nas obvesti, ko se v postelji dojenček začne premikati in oglašati, nakar nam prek video posnetka v živo omogoči, da preverimo, ali gre za lažni alarm ali pa je res napočil čas za akcijo. Med boljše lastnosti aplikacije prištevamo hitro vzpostavitev delovanja, možnost štiriindvajseturnega nadzora in izklop drugih obvestil na nadzornem telefonu, ki bi lahko otroka zmotila pri spancu.

Baby Monitor 3G je solidna aplikacija, ki izvaja naloge elektronske varuške od vsepovsod. Medtem ko klasične naprave nadzor izvajajo, ko sta sprejemnik in oddajnik na krajši razdalji, Baby Monitor telefona z njuno nalogo ne omejuje. Poleg brezžičnih omrežij zna delovati tudi prek mobilnih podatkovnih povezav. Med zmožnostmi ne manjkajo video pogled v živo, različni alarmi in nastavitev občutljivosti.

Uporabniki, ki si želijo preprostejše rešitve, bodo veseli programa WiFi Baby Monitor. Ta ne zahteva drugega, kot da telefon položimo v dojenčkovo sobo, medtem ko na drugem spremljamo, kaj se v njej dogaja. V brezplačni različici je na voljo zgolj zvok, v plačljivi tudi video, umirjanje dojenčka z oddaljenim glasom ter blokada oglasov, ki nas sicer motijo med uporabo.

Zadnji program v osnovi ni ravno elektronska varuška. AtHome Camera je nadzorni sistem za povezovanje z omreženimi video kamerami, ki zna sodelovati s sleherno z internetom povezano kamero. Enako uspešno sodeluje z računalniškimi kamerami in s samostojnimi napravami kot telefonskimi fotoaparati. Osrednja zmožnost je zaznavanje premikov, ki prožijo obveščanje nadzorne aplikacije. Gre za brezplačen izdelek z oglasi. Če nas ti motijo, je na voljo plačljiva različica brez njih, ki nas olajša za dobrih par evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji