Objavljeno: 26.3.2012 09:41 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2012

Lepa in dobra konkurenca

V februarski številki Monitorja smo veliko pozornosti namenili televiziji, računalnikom HTPC in večpredstavnim podaljškom. Za slednje smo zapisali, da so še tu ... Zdaj tudi pod blagovno znamko Phillips.

Na zadnjem primerjalnem testu teh podaljškov je zlati Monitor odnesel WD TV Live, ki je v svoji zadnji različici pridobil vgrajeno brezžično anteno za povezovanje v splet. S slednjo funkcionalnostjo se lahko pohvali tudi Smart Media Box oziroma HMP5000. Oznako izpostavljamo zato, ker je Phillips obenem poslal na trg tudi HMP3000, ki je praktično enaka naprava, s to razliko, da ne omogoča povezovanja v domače omrežje ali splet.

Gre za lepo oblikovano napravo, ki je iz gladke plastike in pravi magnet za prah, vendar je to tudi edina pomanjkljivost ohišja. Pri Phillipsu so vse lučke, ki bi potencialno lahko utripale, spravili na dno naprave, tako da ne motijo. Prav tako so na zadnji strani lepo razporejeni priključki za napajanje, izhod AV, optični zvočni izhod, HDMI, omrežni vhod in eSATA(!). Predvsem preseneča vhod eSATA, ki ga na napravah tega cenovnega razreda nismo vajeni. Ob strani sta še vhod USB in reža za kartice SD. Pohvaliti gre priloženi daljinski upravljalnik, ki pa ga lastniki Phillipsovih televizorjev ne boste potrebovali, če podpirajo Phillipsovo storitev Easy Link. Ta omogoča, da s televizijskim upravljavcem krmilimo obe napravi.

Malce slabše so se odrezali oblikovalci programske opreme, saj ta ni med najlepšimi, a to nadoknadi z odzivnostjo v kombinaciji s prej omenjenim daljinskim upravljalnikom. Ker se naprava lahko poveže v splet, je na voljo (majhna) bera spletnih storitev, kjer so Facebook, Youtube, Picasa in možnost prikaza vremena (Acuuweather). Vendar pa so vse omenjene storitve dokaj neuporabne, saj je daljinski upravljalnik prilagojen predvajanju in ne iskanju/tipkanju (to so pri WDju rešili tako, da ima novi TV Live večji daljinec s številčno tipkovnico, s katero je malce lažje pisati). Tudi vsebine, ki so bile na omrežnih diskih, je bilo mogoče predvajati brez težav. Predvsem je navdušila hitrost ,,previjanja" naprej in nazaj.

Tako WD Tv Live kot Smart Media Box pri uporabi spletnih storitev ne blestita, čeprav je tu v rahli prednosti Wdejev izdelek. Pri Phillipsu so skušali to nadoknaditi z raznolikimi priključki (eSATA, SD kartica) in nižjo ceno. Slednja je pri 83 evrih za okoli 15 evrov cenejša od Wdejeve naprave. Tu še dodajmo, da je cenejšega brata brez omrežne povezljivosti mogoče dobiti že za 55 evrov.

Phillips Smart media box

Večpredstavni podaljšek.

Prodaja: www.philips.si

Cena: 87 EUR

Za: Predvaja širok nabor datotek, raznoliki priključki.

Proti: Spletne storitve so neuporabne.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji