Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

Lenovo Yoga tablet 2 Pro

Lenovo je s svojo blagovno znamko Yoga nekajkrat prijetno presenetil, saj so nekateri hibridni prenosniki s tem imenom naleteli na dober odziv. Teh praviloma niso bile deležne tablice Yoga, tako da Lenovo svojo tablično strategijo nenehno spreminja.

Yoga tablice med konkurenco prepoznamo po odebeljeni spodnji stranici, ki v roki daje občutek prepognjene revije. Osrednja funkcionalnost cilindra je sicer stojalo, ki ga izvlečemo tako, da na zadnji strani tablice pritisnemo namenski gumb. Nato lahko tablico na mizo postavimo tako, da jo stojalo drži v legi zaslona za prenosnik, oziroma jo je mogoče postaviti tako, da je zaslon le malo nagnjen in je lažje krmariti po zaslonu, kot če bi bila tablica plosko na mizi. Lenovu je z oblikovanjem in kakovostno izdelavo uspelo svoje tablice ločiti od drugih in pri Tablet 2 Pro so šli še korak dlje. V cilindru se namreč skriva projektor, ki lahko brez zamika na stelo riše vse, kar je na zaslonu. Slika, ki jo gledamo na steni, sicer ni med najsvetlejšimi in v svetlih prostorih so barve zelo sprane, a je slika glede na to, da je projektor vgrajen v tako majhno ohišje, presenetljivo dobra. V temni sobi si je mogoče na steni ogledati tudi kak film, a televizorja oziroma velikega projektorja Yoga ne bo nadomestila. Omeniti velja še dva močna zvočnika na prednji strani, ki zagotavljata nadpovprečno glasnost.

Projektor je sicer zanimiv dodatek, a je osrednja zvezda te tablice kljub temu zaslon IPS, ki sliko riše v ločljivosti 2560 × 1440 pik in po diagonali meri 13 palcev. Tako je, gre za 13-palčno tablico in video vsebine na njej so videti odlično.

Največja hiba te tablice je tako preobleka, v katero Lenovo oblači Android. Roko na srce je od prejšnjih tablic Yoga njihova preobleka napredovala, a gre kljub temu za dokaj zmedeno uporabniško izkušnjo, ki pozna tudi zatikanje. Preobleka resda pozna možnost odprtja več programov, a gre hkrati za nerodno rešitev, ki ne bo pomenila višje večopravilnosti.

Motor tablice je štirijedrni procesor Atom, ki računa pri 1,3 GHz in ima na voljo 2 gigabajta pomnilnika. Skupaj je to dovolj za razmeroma tekočo izkušnjo, ki bi bila dosti boljša, če Androida ne bi dušila preobleka.

Lenovo Yoga tablet 2 Pro

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: alterna.si, diss.si, mikropis.si

Cena: 599 EUR

✓    Izdelava, zaslon.

✗    Androidna preobleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji