Objavljeno: 28.3.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor April 2017

Kyocera P6130cdn

Kyocerin laserski tiskalnik P6130 je namenjen manjšim pisarnam, ki poleg hitrega in cenovno ugodnega tiska potrebujejo tudi barvni izpis. Po ceni se uvršča med cenejše barvne laserske modele, a že meji na dražje. Kljub temu si predstavljamo, da bi si ga lahko omislil tudi kak samostojni podjetnik za uporabo v domači pisarni.

Tiskalnik je razmeroma visok, a je površina, ki jo zasede na mizi, kljub temu dovolj kompaktna. Na zgornji strani ima majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk. Zaslon je koristen predvsem za preverjanje stanja naprave (denimo količine preostalega barvila, omrežnih nastavitev itd.). Spodaj je kaseta, v katero lahko odložimo 500 listov, torej en klasični zavoj, na voljo je tudi samostojni podajalnik za največ 100 dodatnih listov. Tiskalnik lahko opremimo tudi z dodatnimi predali, konkretno še s tremi, vsak od njih drži do 500 listov. Lice za natisnjene liste je na zgornji strani, tam se lahko nabere do 250 listov, vgrajeno je tudi tipalo, ki opozori, če je treba liste odmakniti.

Zadaj najdemo klasična vmesnika, torej USB in gigabitni omrežni vmesnik. Spredaj je na desnem zgornjem vogalu že vmesnik USB za priklop pomnilniških ključkov in pogonov USB, še en tak je na zadnji strani. Dokupimo lahko tudi vmesnik WiFi, med drugimi možnostmi razširitve sta tudi pogona SSD (32 ali 128 GB) za shranjevanje dokumentov pri tiskanju (to Kyocera ponuja tudi za druge poslovne laserske naprave) in razširitev pomnilnika (z osnovnih 512 MB na 2 GB). Tako kot drugi izdelovalci tudi Kyocera ponuja lastne aplikacije za iOS in Android, tiskalnik pa podpira tudi standard AirPrint.

Naprava je v svojem cenovnem razredu med hitrejšimi, sploh pri črno-belem izpisu, barvni je bil na naših preizkusih malenkost počasnejši. Nekoliko počasnejša je tudi uporaba enote za samodejno tiskanje na obe strani, ta vsak papir znova potegne vase. Kljub temu so se nam zdele hitrosti dobre. Prvo stran smo čakali sedem sekund, kar je za to ceno dober rezultat, pri daljšem besedilu (petdeset strani) smo namerili hitrost 27 strani na minuto (nazivna hitrost je sicer 30 strani na minuto).

Kyocera P6130cdn

Vmesniki: USB, omrežni, 2 × USB host.

Velikost (razred): A4 (cenejši barvni).

Tehnične lastnosti: 500 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PCL, PS, 512 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 30 strani na minuto (ČB in barvno).

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 398 EUR, ČB stran 1,8 centa, barvna stran 8,8 centov.

Za: Hitrost izpisa.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji