Objavljeno: 31.1.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2017

Kyocera P3045DN

Da se laserski tiskalniki zelo počasi (če sploh) spreminjajo, lepo pokaže Kyocerina naprava P3045DN. Pri preizkusu se je namreč izkazalo, da je praktično po vseh lastnostnih enaka modelu FS-4100DN istega izdelovalca, ki smo ga preizkusili pred štirimi leti. Le ena nadvse pomembna razlika je med njima: ta, da dobimo novinca po praktično polovični ceni.

A gremo od začetka – P3045DN je predstavnik srednje zmogljivih pisarniških črno-belih naprav. Sicer se ne meri z napravami za tisoč in več evrov, a za svojo ceno ponuja res veliko. Ni ravno velik, je le malenkost večji od tokrat preizkušenega modela P2040DW. Spet imamo na desni strani črno-beli zaslon, ta je tokrat malenkost večji kot pri cenejšem sorodniku. Pod njim je spet nekaj funkcijskih tipk, še malenkost nižje pa vmesnik USB za priklop pomnilniških nosilcev (torej za neposredni tisk z naprav USB).

Zadaj sta še klasični USB in omrežni vmesnik. Predal sprejme do 250 listov, to je tudi praktično edina graja tega tiskalnika – glede na ceno bi si morda želeli predal za 500 listov. Si pa lahko omislimo še res presenetljivo veliko dodatnih predalov, s katerimi postane tiskalnik samostoječa enota, konkretno se zmogljivost zveča na skupaj 2600 listov (tu je vštet tudi samodejni podajalnik za 100 listov). Na zgornji površini se lahko nabere do 250 listov. Tiskalnik ima tudi tipalo, ki opozori, ko je ta številka dosežena. Največja mesečna priporočena zmogljivost tiska je 150.000 izpisov, kar je zelo solidno.

P3045DN se ne meri z napravami za tisoč in več evrov, a za svojo ceno ponuja res veliko.

Tiskalnik nas je navdušil glede hitrosti. Pri tem se je na praktično vseh preizkusih odrezal skoraj enako kot pred štirimi leti omenjen model FS-4100DN, edina resna razlika je bila pri uporabi enote za samodejno tiskanje na obe strani. Ta je tokrat približno podvojila čas tiskanja – to je pri tiskalnikih v tem cenovnem rangu sicer povsem normalno in razumljivo. Drugače je to eden najhitrejših modelov za tako ceno, ki ga tudi zahtevnejši dokumenti ne upočasnijo (denimo PDFji ali fotografije iz Photoshopa).

Zelo ugodna je tudi cena izpisa. Toner namreč zdrži 12.500 izpisov, preračunana cena je 1 cent na stran. Kot je navada pri nekoliko cenejših tiskalnikih, dobimo pri novem tiskalniku toner, ki zdrži približno polovico kasneje kupljenega. Če zaokrožimo, gre v tem trenutku za enega boljših tiskalnikov, ki praktično nima resnih pomanjkljivosti.

Kyocera P3045DN

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, USB host.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi črno-beli).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL, PS, 512 MB.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 40 strani na minuto (ČB).

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 365 EUR, ČB stran 1 cent.

Za: Hitrost izpisa, cena izpisa, povezljivost.

Proti: Velikost predala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji