Objavljeno: 31.1.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2017

Kyocera P2040DW

Kyocerin novi tiskalnik P2040DW je predstavnik osnovnih, črno-belih modelov, s tem da tako po zmogljivostih, hitrosti in ceni že počasi sega v naslednji rang. Namenjen je tako manjšim pisarnam kot zahtevnim domačim uporabnikom (ali pa domačim pisarnam). Po velikosti ostaja praktično enak predhodnikom tega podjetja v tem cenovnem razredu, denimo modelu P2135dn, ki smo ga preizkusili pred skoraj dvema letoma. Je torej večji od vstopnih modelov, a se bo zanj brez večjih težav našel prostor tudi na delovni mizi.

Prvo, kar smo opazili, je dobra opremljenost z vmesniki glede na cenovno umestitev. Tiskalnik ima poleg osnovnega vmesnika USB tudi klasični omrežni vmesnik, na sprednji strani ima vmesnik USB za priklop ključkov USB (torej USB Host). Kot pove črka »W« v imenu, ima vgrajeno tudi enoto za brezžično povezljivost, bodisi v obstoječe omrežje bodisi neposredno z mobilno napravo, torej telefonom ali tablico.

Koristen je tudi majhen dvovrstični, črno-beli zaslon na desni zgornji strani. Preko njega lahko urejamo nastavitve tiskalnika, preverjamo stanje (denimo tonerja) in podobno. Pod njim je še nekaj funkcijskih tipk za upravljanje tiskalnika. Tiskalnik ima vgrajeno tudi enoto za samodejno tiskanje na obe strani, kar je vsekakor dobrodošlo, je pa res, da uporaba te občutno upočasni tiskanje. Glede na ceno oziroma uvrstitev to ne preseneča, še vedno je ta možnost zelo dobrodošla.

Spodnji predal prejme do 250 listov, podajalnik lahko samostojno ločeno sprejme še 100 listov. Zanimivo, da lahko skupno zmogljivost z dodatnimi predali zvečamo še za 500 listov. V vsakem primeru se lahko na zgornji strani nabere do 250 listov, to je nadpovprečno za ta razred.

Tiskalnik je v svojem razredu tudi med najhitrejšimi. Pri izdelovalcu navajajo do 40 strani na minuto, tudi sami smo namerili zelo blizu tega – konkretno dobrih 37 strani na minuto (pri črno-belem izpisu). Tudi barvni izpis je solidno hiter (seveda gre za črno-beli tiskalnik, torej je razlika v hitrosti bolj na račun grafik, ne barv). Namerili smo dobrih 35 strani na minuto. Odlična je tudi odzivnost, torej hitrost tiska prve (ali le ene) strani. Pri ogretem tiskalniku smo tako čakali le osem sekund, pri daljši pavzi pa štirinajst. Kot rečeno, je nekaj upočasnitve pri uporabi samodejnega tiska na obe strani, a tudi tu je med hitrejšimi v tem cenovnem okviru.

Za povrh ponuja tiskalnik tudi razmeroma ugodno ceno izpisa – 1,7 centa na izpisano stran. Začetni toner je, kot je v navadi, seveda manjši (z njim lahko računamo na 3600 izpisov, z navadnim tonerjem pa 7200), a se pri stroških kljub vsemu dobro obnese. Pravzaprav lahko to zapišemo pri praktično vseh lastnostih – gre za odlično napravo, ki ponuja veliko funkcij, dobre hitrosti in solidno ceno izpisa. Večino uporabnikov, sploh domačih, bo zaustavila le malenkost višja cena.

Kyocera P2040DW

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, host USB.

Velikost (razred): A4 (cenejši črno-beli).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL, 256 MB.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 40 strani na minuto (ČB).

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 291 EUR, ČB stran 1,7 centa.

Za: Hitrost izpisa, cena izpisa, povezljivost.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji