Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2018

Kyocera Mita M5526cdw

M5526cdw je še ena v vrsti laserskih večopravilnih naprav, s tem, da ponuja tudi barvni izpis. Gre za srednje veliko napravo, namenjeno poslovnim uporabnikom s srednje velikimi zahtevami po količini izpisov.

Naprava ima na sprednji strani 4,3-palčni zaslon, občutljiv za dotik. To olajša kopiranje in optično branje, prek njega pridemo tudi do nastavitev naprave (te lahko seveda zaklenemo z geslom). Vgrajena je enota za faks, pri vmesnikih so na voljo še USB, omrežni vmesnik in brezžični omrežni vmesnik. Zraven je tudi en gostiteljski vmesnik USB (host), v katerega lahko priključimo ključke USB ali zunanje diske, iz njih pa neposredno tiskamo (ali nanje shranjujemo optično prebrane dokumente). Podprtih je več standardov za brezžični tisk, denimo Applov AirPrint.

Samodejni podajalnik za optični bralnik omogoča tudi branje obeh strani dokumentov, seveda je dodana enota za tisk na obe strani. Spodaj je predal za prazen papir, ki sprejme do 250 listov, še 50 jih lahko odložimo na samostojni podajalnik. Skupno zmogljivost papirja lahko povečamo še z enim predalom enake velikosti, kot je ta, ki je že vgrajen. Natisnjen papir se nabere na zgornji strani, tam je lahko do 150 listov, tiskalnik zazna, ko dosežemo to količino.

Kar zadeva hitrosti, gre za razmeroma hiter tiskalnik, ki je v svoji skupini v zgornjem hitrostnem razredu. Pri Kyoceri obljubljajo hitrost 26 strani na minuto. To so potrdili tudi naši preizkusi. Hitro je tudi fotokopiranje in optično branje, hitrost izpisa prve strani je z devetimi sekundami solidno.

Cena izpisa je na prvi pogled videti visoka, sploh pri barvnem izpisu, a je 12 centov na stran v resnici zelo poceni, vsaj glede na večino konkurence. Tudi cena navadnega, črno-belega izpisa je zelo dobra. Naprava načeloma ni ravno poceni, a je v času pisanja pri našem distributerju v akciji in je nadvse konkurenčna ponudba.

Kyocera Mita M5526cdw

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, laserski tiskalnik, faks.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, faks.

Cena: 401 EUR (v akciji), 718 EUR (redna cena).

Cena natisnjene ČB strani: 2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 12,7 centa.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Za: Hitrost izpisa, funkcije, vmesniki.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji