Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2018

Kyocera Mita M3550idn

Kyocerina večopravilna laserska naprava, M3550idn, je razmeroma zmogljiva naprava za večje pisarne in druga poslovna okolja. Gre za sorazmerno veliko napravo, v višino meri več kot pol metra, z dodatnimi predali jo lahko še povečamo v povsem samostoječo napravo. Poleg hitrega laserskega tiska ponuja tudi optično branje in kopiranje, dodana je tudi enota za faks.

Naprava ima navaden vmesnik USB, zraven sta tudi dva vmesnika USB za priklop zunanjih pomnilniških medijev, denimo ključev USB in zunanjih diskov. Zraven je tudi klasični omrežni vmesnik, ki podpira tudi gigabitne hitrosti (za doplačilo si lahko omislimo tudi brezžični omrežni vmesnik). Napravo lahko povežemo v informacijsko platformo HyPAS, ki med drugim omogoča uporabo naprednih delovnih procesorjev oziroma tokov. Podpira tudi različne možnosti shranjevanja optično prebranih dokumentov na omrežne pogone, pošiljanje po elektronski pošti, shranjevanje v strežnike FTP itd. Jasno je vgrajena tudi podpora Microsoftovemu Active Directoryju.

Naprava ima spredaj velik, sedempalčni barvni zaslon, občutljiv za dotik. To olajša delo z napravo in dostop do nastavitev. Seveda je vgrajena tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani, optični bralnik zmore branje na obeh straneh, enako velja tudi pri kopiranju.

Spodaj imamo velik predal, vanj lahko odložimo do 500 listov, torej velikost klasičnega paketa papirja. Ob tem je na voljo še ločen podajalnik za 100 listov, koristen predvsem za tisk vnaprej pripravljenih listov (denimo položnic in podobno). Kot rečeno, lahko dokupimo tudi dodatne predale, skupno še za dodatnih 2000 listov. Odlagalna površina, ki je pod optičnim bralnikom, drži do 500 natisnjenih listov in ima tipalo, da opozori, ko je prostor zapolnjen.

M3550idn je med hitrejšimi večopravilnimi laserskimi napravami v naših tabelah. Nazivna hitrost je do 50 strani na minuto, mi smo namerili 46, kar je odličen rezultat. Hiter ostane tudi pri zahtevnejših dokumentih in pri fotokopiranju. Solidna je tudi hitrost izpisa prve strani, saj smo čakali le 6 sekund, to je celo hitreje od nazivnih 8 sekund, kolikor jih obljublja izdelovalec.

Tiskalnik ponuja glede na ceno naprave razmeroma ugoden tisk. Ena stran velja 0,7 centa, toner zdrži 25.000 strani, prvi, začetni toner pa 10.000 strani. Je pa to seveda razmeroma draga naprava.

Kyocera Mita M3550idn

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, laserski tiskalnik, faks.

Vmesniki: USB, omrežni, faks, 2 × USB host.

Cena: 1218 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,7 centa.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Za: Hitrost izpisa, funkcije, vmesniki.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji