Objavljeno: 23.2.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2021

Najboljše kriptodenarnice za iPhone

Kriptovalute so med nami in najbrž si vsakdo lasti vsak kakšen digitalni kovanec. Običajno jih hranimo v spletnih menjalnicah, kjer smo jih verjetno tudi kupili. S tem načelno ni nič narobe, a bomo zagotovo mirneje spali, če naložena sredstva prenesemo k sebi. Ker so strojne rešitve redke in drage, si omislimo programsko denarnico, ki kripto novce hrani kar na iphonu.

Prva je denarnica Green, ki je ena bolj posebnih in varnih tovrstnih rešitev na tržnici App Store. Vgrajeno ima dvostopenjsko preverjanje pristnosti, ki poskrbi, da nikoli ne izgubimo dostopa do nje. Preverjanje se izvaja prek sporočila SMS, elektronske pošte ali namenskega programa Google Authenticator. Denarnica Green je na voljo v več jezikih, podpira strojne rešitve, kakršni sta Ledger in Trezor, in ima pametno zmožnost predvidevanja stroškov provizij.

Novejši pristop k varnosti kriptodenarnic predstavlja ZenGo, aplikacija, ki zasebni ključ uporabnika zakodira in hrani na strežnikih razvijalca. Ključ je varovan s prepoznavo obraza FaceID, tako da ima dostop do njega zgolj posameznik, ki si ga lasti. Ta tehnologija poenostavi obnavljanje računa v primeru izgube ali menjave telefona, obenem pa je nadvse prijazna do začetnikov in neznalcev. Med dodatnimi storitvami najdemo tudi trgovanje s kriptovalutami.

Med preprostejše denarnice, ki takisto ponujajo nakup kriptovalut, sodi Aqua. Denarnica sprejme bitcoine, tether in liquid BTC. Odličen in dodelan uporabniški vmesnik ne skriva, da je prvenstveno namenjen uporabnikom, ki jim zapletenost tekmecev ne ugaja.

Abra je popolno nasprotje Aque, za prijavo potrebuje elektronski naslov in celo telefonsko številko, privzeto podpira več priljubljenih kriptovalut (BTC, BCH, ETH in LTC), ki jim zlahka dodamo druge. Zgrajena je okoli spletne menjalnice, ki sprejema naša naročila in različne vrste plačilnih kartic (Mastercard, Visa, American Express).

Večina kriptodenarnic je omejenih na eno kriptovaluto ali nekaj posameznih. To velja tako za programske denarnice kot strojne. Če bi radi imeli eno denarnico za vse kriptopremoženje, je ob razpršenih naložbah težko najti pravi izdelek. Starosta kriptodenarnic Coinomi podpira več kot 1.700 digitalnih kovancev, ki jih varuje s šifriranjem in z zasebnimi ključi. Vse transakcije so anonimne, saj jih denarnica skrije z zaščito IP-naslova, s katerega prihajajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji