Objavljeno: 26.11.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2019

Izbranci

Apple je znan po izbranem okusu, zato se uporabniki naprav z logotipom ugriznjenega jabolka nikoli ne zadovoljijo s povprečnimi izdelki. Trditev velja tako za strojno kot programsko opremo. V Cupertinu so na nekatere programe, ki jih ponujajo tuji razvijalci na tržnici App Store, tako ponosni, da jih ne pustijo drugam.

Prvi programski izdelek, ki ga lahko dobijo le uporabniki naprav z operacijskim sistemom iOS, je Focos, fotografska aplikacija, ki do obisti izkoristi dvojno ali trojno kamero novejših Applovih telefonov. Uporabljamo jo za urejanje obstoječih fotografij, ki jim po želji spreminjamo osredotočenost, ostrenje in druge podrobnosti. V bistvu omogoča, da izbrani motiv posnamemo še enkrat.

Naslednji predstavljeni izdelek, s katerim se uporabniki telefonov iPhone upravičeno bahajo, je digitalni koledar Timepage. Odlikujejo ga preprost vnos dogodkov, neprekosljiva lepota brez nepotrebne navlake, izredna prilagodljivost, podrobna analitska orodja ter povezava z uro Apple Watch.

Apple je med drugim deležen enega najboljših odjemalcev za spletišče Reddit. S programom Apollo for Reddit je prebiranje zabavnih in družabnih novic ter drugih objav še večji užitek. Aplikacija odlično obvlada urejanje komentarjev, iskanje vsebin ter ima nenadkriljiv pregledovalnik večpredstavnostnih datotek, od slik do video posnetkov. Navigacija je olajšana s prilagodljivimi gestami.

Razvijalci prikupnega imena Agile Tortoise, ki v prevodu pomeni okretna želva, za Applove telefone in tablice izdelujejo zares dinamičen urejevalnik beležk in drugih zapisov. Drafts je v hipu pripravljen za delo, takoj ko ga zaženemo, se na zaslonu pojavita list digitalnega papirja in dogajanja željna tipkovnica. Napisano se shrani v nabiralnik Inbox, kjer shranjene izdelke po želji urejamo in označujemo. Še lažje vnose omogočajo vnaprej pripravljene akcije, s katerimi zapise objavljamo na družabnih omrežjih, jih shranimo v oblak, dodamo v koledar in podobno. Urejevalnik je izredno prilagodljiv in za nameček brezplačen. Plačljiva naročnina v višini dveh evrov mesečno razširi osnovni nabor zmožnosti, odklene urejanje akcij in doda spreminjanje videza.

Zadnji izbrani izdelek, ki ga najdemo zgolj na tržnici App Store, je predvajalnik podkastov Overcast. Ta med drugim omogoča prenos posameznih oddaj za poslušanje brez spletne povezave, nastavitev hitrosti predvajanja, napredno povečevanje glasnosti, pametne predvajalne sezname in inteligentno preskakovanje tišine pri pogovorih, ki poslušalcu prihrani nemalo časa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji