Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

Huawei MediaPad T1 8.0

Poceni tablice niso več hvaležna tarča vsakdanjih zbadljivk, temveč resna konkurenca dražjim modelom, ki so v recenzijah redno deležne levjega deleža hvalospevov. Začelo se je z Googlovimi Nexusi, ki so Kitajcem pokazali, da se tudi z(a) malo denarja lahko izdela kakovosten izdelek. Lekcija je bila uspešna. Med vzornimi učenci tokrat izpostavimo podjetje Huawei.

Podjetje Huawei z vsakim novim izdelkom preseneča. Ob (še vedno) nizki ceni so njihovi izdelki vedno boljši in zmogljivejši. 8-palčna tablica MediaPad T1 tako za poldrugega evrskega stotaka ponuja nemalo dobrot, zapakiranih v privlačen paket. Plastično ohišje, ki posnema kovinsko, je videti dobro, obenem pa poskrbi za minimalno težo tablice, ki je le 360 gramov.

MediaPad T1 ima 8-palčni zaslon IPS ločljivosti 1280 × 800 pik, Qualcommov štirijedrni procesor Snapdragon 200 (1,2 GHz), 1 GB pomnilnika RAM, 8 GB prostora za nameščanje dodatnih aplikacij in shranjevanje podatkov, razširljivega s pomnilniškimi karticami microSD, 5 MP kamero (ter 0,3 MP), mnoštvo tipal, med katerimi ne manjka niti GPS, ter prostor za kartico SIM. Slednja zagotavlja možnost delovanja tablice v vlogi pametnega telefona. Z njo sprejemamo klice, odgovarjamo na sporočila in brskamo z uporabo mobilnega interneta. Vgrajena baterija (4800 mAh) je zadostna. Tablico poganja Android 4.3, ozaljšan s kitajsko preobleko Emotion UI 2.0. Slednja tako poenostavi Googlov operacijski sistem, da ugaja najbolj nezahtevni publiki.

Kompromisi pri tako nizki ceni seveda so. MediaPad T1 na primer nima zaščitnega stekla, ki bi zaslon varovalo pred praskami, zato je nakup varnostne folije nuja. Strojna moč tablice zadošča za večino najpogostejših opravil, ni pa naprava namenjena zahtevnejšim igričarjem. Z nizko ceno meri na najširši del trga in svojega poslanstva niti malo ne skriva.

Huawei MediaPad T1 8.0

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Big Bang.

Cena: 170 EUR.

✓    Videz, teža, govorni klici, podatkovna povezava 3G.

✗    Šibki vgrajeni kameri.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji