Objavljeno: 25.8.2015 | Avtor: Matej Šmid | Monitor September 2015

Huawei Ascend P8 Lite

To, da Kitajci zelo uspešno odžirajo tržni delež tradicionalnim izdelovalcem telefonov Android (Samsungu, LGju, Sonyju in HTCju), je znano. In med najuspešnejše Kitajce zadnje čase štejemo podjetji Lenovo in Huawei. Slednjemu se je lani lepo posrečil preboj z modelom Ascend P7, pozneje tudi z modelom Mate, letos pa smo že preizkusili najnovejši P8 in bili z njim zelo zadovoljni, še posebej, ko smo vzeli v ocenjevanje tudi ceno. Prav slednja je namreč pri Kitajcih  veliko ugodnejša od tiste, ki jo zahteva zase konkurenca.

V članku o Ascend P8 smo že omenili, da se Huawei po zunanjosti očitno zgleduje po Applu, saj je podobnost že skorajda sumljiva. Podobne oblikovalske metode smo opazili tudi pri modelu Ascend P8 Lite, ki smo ga preizkusili tokrat. Opazili pa smo še eno zgledovanje po konkurenci – tokrat Samsungu. Model P8 Lite ima namreč prav toliko skupnega z »velikim« P8, kot ima skupnega Samsungov Galaxy S5 z Galaxy S 3 Duos. Razumete? Da, skupnega ni nič, prvi je telefon vrhunskega razreda, drugi pa telefon, namenjen povprečnim uporabnikom. Vmes pa ime, ki naj bi nakazovalo, da gre za skorajda isti izdelek, in tako preslepilo kupca.

Ascend P8 Lite sicer ni slab telefon, glede na nizko ceno bi spet lahko rekli, da gre za dokaj ugoden nakup, a se prav v ničemer ne more primerjati z modelom P8. Je manjši (5-palčni zaslon, ločljivosti le 1280 × 720 pik), debelejši, počasnejši (8 jeder A53 teče pri 1,2 GHz, in ne 2,0 oz. 1,5 kot pri modelu P8), ima 2 GB RAM (in ne 3), fotoaparat pa nima optične stabilizacije. Tudi izdelava je veliko bolj »plastična«, zaslon naj bi sicer bil iz Gorilla Glass, a deluje plastično, enako kot ozadje telefona, ki se sicer ponaša z imitacijo brušenega aluminija (»veliki« P8 je tudi dejansko narejen iz aluminija), a kljub temu lepo veže prstne odtise nase.

V praksi se telefon izkaže za nekoliko cenenega, a ugodno lahkega, obenem pa včasih počasnega, saj se programi tu in tam nekoliko zatikajo.

Mimogrede, v Bigbangu bo na voljo različica z dvema karticama SIM, operaterji pa so se odločili za model z eno, da ne bi kdo vanj vtaknil še kartice katerega izmed konkurenčnih operaterjev …

Huawei Ascend P8 Lite

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Bigbang, operaterji.

Cena ob objavi: 280 EUR.

✓    Ugodna cena.

✗    Nekoliko plastična zunanjost, občasno zatikanje.

5062400

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji