Objavljeno: 28.1.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Teme: zlati Monitor

HP Deskjet 5525

HPjev Deskjet 5525 je že leto dni na vrhu naše tabele večopravilnih brizgalnih tiskalnikov, ker je še naprodaj, pa smo ga uvrstili tudi na ta preizkus. V praksi je nadvse podoben modelu 6525, pravzaprav moramo biti kar pozorni, da opazimo razlike.

Ohišje tiskalnika je praktično enako, le meter (ali pogled v uradne podatke izdelovalca) razkrije, da je barvni zaslon, občutljiv za dotik, nekoliko manjši. Izgubila se je tudi kaseta za papir, namesto nje je pladenj, na katerega lahko položimo do 80 listov. V primerjavi z modelom 6525 se lahko na odlagalnem pladnju nabere manj potiskanih listov, tokrat le 15. Spet ni samodejnega podajalnika, je pa dodana enota za samodejno tiskanje na obe strani. Izgubilo se je tudi tipalo za prepoznavanje vrste papirja.

Enota za tisk je očitno zelo podobna, kljub malce višjim nazivnim hitrostim se je 5525 odrezal praktično enako kot 6525, na nekaterih posameznih preizkusih je bil celo malenkost hitrejši. To ga uvršča malce nad sredino v naši tabeli. Kakovost izpisa je zelo dobra, tako kot dražji brat je tudi ta zmožen tiskati vse do roba.

Vgrajena vmesnika sta enaka kot pri prej opisanem modelu, torej navaden USB in brezžični omrežni vmesnik, prek katerega lahko tiskamo tudi z naprav Android in iOS. Tudi kartuše so enake kot pri 6525, torej je cena izpisa prav tako enaka. Deskjet 5525 je kljub temu občutno cenejši od modela 6525, saj stane 125 evrov. Za to ceno dobimo sorazmerno dobro opremljen tiskalnik, ki ponuja zelo dobro kakovost izpisa po presenetljivo nizki ceni.

HP Deskjet 5525

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena: 125 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 1 cent.

Cena natisnjene barvne strani: 7 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Cena izpisa

✓    Cena naprave, cena izpisa.

✗    Velikost podajalnega in odlagalnega pladnja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji