Objavljeno: 26.6.2024 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2024 

Evropsko prvenstvo v nogometu

Euro 2024 je v polnem teku. V času, ko nismo prikovani pred televizijo, se tudi mali zaslon v našem žepu želi vključiti v dogajanje in evforijo. Nogometne aplikacije za telefone (in tablice) z Googlovim mobilnim operacijskim sistemom Android omogočajo spremljanje novic in podrobno analizo, ki razkrije, zakaj je bila Slovenija tako (ne)uspešna.

Prvi naslov za najbolj sveže in podrobne novice o najpomembnejši postranski stvari na stari celini je zagotovo uradna aplikacija UEFA EURO 2024 Official. Ta pomaga brskati po najnovejšem dogajanju na evropskem prvenstvu, načrtovati prihodnje oglede s prijatelji, pokazati znanje o priljubljenem športu ter se zabavati z domišljijsko izpeljanko prvenstva.

Prva iz trojice aplikacij za novice, rezultate in statistiko, FotMob, deluje elegantno v primerjavi s svojimi tekmicami, saj ima urejen in zelo učinkovit uporabniški vmesnik. Gre za širše zastavljen programski pripomoček za nogometne navdušence, ki se ne omeji zgolj na trenutni veledogodek, ampak omogoča izčrpno poročanje o dogajanju okoli izbrancev. Informacije vsebujejo tako rezultate kot spored in tudi poročila o poškodbah ter druge zanimivosti v zvezi z nogometom.

Forza Football je še ena od aplikacij z rezultati nogometnih tekem, ki se bori za vrh. Za nadležne oglase, ki jih v njej kar mrgoli, se odkupi z odlično statistiko tekem, s spremljanjem v živo, kristalno jasnimi številkami ter grafi.

Naslednja je sicer na prvi pogled manj privlačna izbira LiveScore, ki pa pokriva tudi obzorja onkraj nogometa in omogoča redno preverjanje, kako se godi tekmecem naše priljubljene ekipe. Z vseh glavnih zaslonov lahko dostopamo do vrste prilagojenih bližnjic, ki nas hitro pripeljejo do želenih informacij. Seveda aplikacija ponuja vse običajne vire rezultatov, novic in povezav do videoposnetkov, ki jih lahko gledamo, dokler se nam ne začnejo solziti oči.

Nazadnje se Eura 2024 z igro Super Arcade Football lotimo še sami. Ta se zgleduje po klasičnem naslovu arkadnega brcanja žoge Sensi, z majhnimi igralci, ki hitro tečejo naokrog in igrajo čudno mešanico priljubljenega športa, fliperja in popolne nenavadnosti, ko igro prilagodimo s ponujenimi modifikatorji. Ta je izjemno zabavna in ob sprejemljivem enkratnem plačilu odstrani tudi oglase.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji