Objavljeno: 27.11.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2012 | Teme: nenehni testi

Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF

Epsonov WorkForce Pro WP-4545 DTWF predstavlja vrh ponudbe poslovnih brizgalnih večopravilnih tiskalnikov te znamke. Gre za razmeroma veliki in težak tiskalnik, ki bolj spominja na laserske modele kot na brizgalne. To še dodatno okrepi razmeroma velik predal, v katerega postavimo tiskalnik - tako ima dva predala, ki skupaj držita do 500 listov papirja (zadaj je še dodaten pladenj, namenjen posebnemu papirju, na katerega lahko odložimo še 80 listov). Tudi zaradi tega je tiskalnik sorazmerno visok, na zgornji strani pa ima tudi samodejni podajalnik za optično branje, kopiranje in faksiranje, pohvalna je možnost optičnega branja na obeh straneh.

Spredaj se bohoti razmeroma velik barvni zaslon, ki je tudi občutljiv za dotik. Zaradi tega ima nekoliko manj tipk kot kateri izmed konkurenčnih modelov, recimo tudi tokrat preizkušeni Epsonov WorkForce WF-7525. Zaslon se izkaže dobro, je razmeroma velik, praktično enakih mer kot pri srednje velikem pametnem telefonu (približno tri palce in pol po diagonali).

Naprava je zelo dobro opremljena. Vmesnik USB je seveda standard, za pisarniška okolja je zelo uporaben tudi omrežni vmesnik. Zadnje čase postaja vedno bolj priljubljen brezžični vmesnik, tudi ta je vgrajen. Zanimivo, da ne omogoča tiskanja neposredno iz naprav USB ali s pomnilniških kartic, kar pozna večina modelov za domače uporabnike.

Tiskalnik je razmeroma hiter. Na naših preizkusih sicer ni dosegel 16 strani na minuto pri črno-belem in 11 pri barvnem tiskanju, a se je kljub temu uvrstil v zgornji del tabele. Pri tiskanju razmeroma gostega besedila smo namerili približno deset strani na minuto, pri tisku poslovnega poročila z barvnimi grafikoni je bila hitrost podobna. Je pa seveda počasnejše tiskanje grafike, za našo vektorsko sliko je pri navadnem papirju, a najboljši kakovosti, potreboval minuto in pol.

Ker Epson s tem modelom meri na poslovne uporabnike, so se potrudili tudi pri ceni izpisa. Ta je po naših izračunih dokaj ugodna, le barvni izpis je nekoliko dražji. Je pa zato cena naprave nekoliko visoka.

Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, faks.

Cena: 390 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 6 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 27 centov.

Prodaja: www.avtera.si

Za: Opremljenost, cena izpisa.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji