Objavljeno: 28.5.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2019

Domači mojster

Star pregovor pravi, če hočeš, da je delo dobro opravljeno, se ga moraš lotiti sam. Domači mojstri se z rekom strinjamo in z veseljem izvedemo manjša popravila okoli hiše, stanovanja, na vrtu in drugje. Domača opravila nam ponujajo sprostitev, hkrati pa z njimi privarčujemo nekaj denarja, ki bi ga morali dati nekomu, če bi ta delo opravil namesto nas. Pri delu nam pomagajo naslednje aplikacije.

Najbolj priljubljena aplikacija za domače mojstre je WikiHow, ki takoj po zagonu prikaže priljubljene nasvete in iskalnik, s katerim je iskanje skritih veliko lažje. Če ne vemo, kaj iščemo, nam je na voljo seznam, kjer je vsebina razvrščena po kategorijah. Nasveti aplikacije WikiHow so zares raznovrstni, od življenjskih, kako ravnati lase, do praktičnih, kako zamenjati avtomobilsko gumo. Video posnetkov v aplikaciji ni, so pa nazorne in natančno opisane slike, ki ne puščajo dvoma, kako se lotiti posameznega opravila.

Okvarjene naprave in predmete lahko popravimo tudi ob pomoči nasvetov v aplikaciji iFixit. Navodila so razdeljena v smiselne kategorije, ki nam olajšajo iskanje pravega nasveta. Postopek popravila je smiselno razčlenjen in vključuje tudi seznam potrebnega orodja. Popravljanja se vseeno lotimo le v primeru, ko res vemo, kaj počnemo. Dražje naprave je včasih bolje zaupati profesionalcem.

Pri urejanju doma ne moremo brez ustreznega načrta. Tega nam pomaga narediti program Magic Plan. Delo z njim je preprosto, saj uporablja strojno opremljenost telefona. Mere zna, na primer, pridobiti iz fotografije prostora. Omogočeni so pogled 2D in 3D, navidezni sprehod v prostoru ter izvoz načrtov v številne oblike zapisa.

Kolesarjem je namenjen program Bike Repair, ki nazorno prikaže vse potrebne korake za popravilo kolesa, svetuje primerna oblačila za trenutne vremenske razmere, pomaga pri morebitnih poškodbah, izbiri opreme in še kaj bi se našlo. Vsi vodniki so na voljo zgolj v plačljivi različici programa, ki nas olajša za tri evre in pol.

Zbirka DIY Ideas nam pride prav, ko zmanjka okvarjenih stvari, prsti pa nas še vedno srbijo. Aplikacija postreže s številnimi idejami o naslednjem domačem projektu. Predlogi so priročno razdeljeni v tematske skupine ter razvrščeni po priljubljenosti med uporabniki. Ideje so predstavljene v obliki slikovnega načrta ali video posnetka na spletišču YouTube. Všečne predloge po želji shranimo za kasnejšo rabo ali pa jih delimo s prijatelji prek družabnih omrežij, elektronske pošte in drugih aplikacijam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji