Objavljeno: 29.8.2023 | Avtor: Dominik Cigala | Monitor September 2023

Dobrodošla motivacija

Jesen je čas za nove začetke. Po poletnem oddihu smo se spočiti vrnili v šole in službe ter začeli znova. Vse, kar potrebujemo, je malo motivacije, ki nam jo na male zaslone mobilnih spremljevalcev z operacijskim sistemom Android dostavijo naslednje aplikacije.

Najboljša motivacijska aplikacija je po mnenju mnogih Forest. Program, za katerega redno plačuje več kot dva milijona ljudi, se izkaže s prilagodljivimi zmožnostmi in z odlično vizualizacijo. Napredku sledimo s sajenjem virtualnih dreves. Aplikacija sledi našemu brskanju po spletu in uporabi drugih aplikacij ter se ustrezno odzove. Vsakič, ko moramo opraviti določeno delo, ne da bi nas zmotil pametni telefon, si nastavimo števec. Ko ta odšteva, na zaslonu naprave raste drevo. Če se med delom pregrešimo in zapustimo aplikacijo Forest ali preklopimo na drug program, drevo umre. Tako imamo ob izvedenem delu občutek zadoščenja, saj prispevamo k navidezni rasti gozda.

ThinkUp je ena izmed vodilnih aplikacij za beleženje pozitivnih afirmacij. Ustanovili sta jo Irit Wald in Jenny Shalev, uporabnikom pa omogoča, da snemajo svoje pozitivne misli. Na voljo so tudi možnosti dodajanja glasbe in prilagajanja posnetkov. Aplikacija ponuja plačljivo različico, kjer lahko uporabniki dodajo poljubno število posnetkov. Poleg tega je pri premium različici mogoče spreminjati ozadje glasbe, dodajati oznake in spreminjati afirmacije na različnih napravah.

Pozitivno naravnanost in motiviranost nam z obsežno zbirko citatov pomaga ohranjati tudi aplikacija Always Positive. Z rednim prebiranjem prijetnih misli z bogato sporočilno vrednostjo lastnoročno spodbujamo pozitivna vedenja in spreminjamo ustaljene navade. Aplikacija vsebuje odlične citate znanih osebnosti in tudi misli, ki jih prispevajo uporabniki. Svoje najljubše primerke po želji delimo naprej. Omogočena sta način brez povezave in izdelava predvajalnih seznamov.

David Brudo je ustvaril programskega življenjskega učitelja z imenom Remente, ki nas korak za korakom vodi do velikih sprememb pri vedenju in vsakodnevnih navadah ter razvadah. Njegov sistem postavljanja ciljev nam pomaga povezati dolgoročne cilje z vsakodnevnimi nalogami in navadami. Aplikacija ponuja tudi orodja za obvladovanje stresa in tesnobe ter je enostavna za uporabo, varna in zahteva le nekaj dovoljenj na strani dežurne naprave.

Redna telesna aktivnost je nujna za dobro počutje, a tudi zanjo potrebujemo motivacijo. Z igralnimi vložki in s tekmovanjem med bližnjimi uporabniki jo zagotavlja program Stride.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji