Canon EOS 450D

Objavljeno: 24.6.2008 13:19 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Junij 2008 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Pred slabimi petimi leti je japonski fotografski gigant Canon poslal na trg prvi digitalni fotoaparat SLR, katerega cena je bila nižja od meje tisoč dolarjev. Šlo je za aparat EOS 300D, ki je postal prava uspešnica, uspeh pa so kasneje ponovili z modelom 350D. Temu je sledil 400D, ki se je tako kot predhodnika odlično prodajal. Po letu in pol pa smo dočakali njegovega naslednika, ki nosi oznako 450D in vstopa na bistveno drugačen trg kot njegov daljni predhodnik, 300D. Takrat je bil Canon tako rekoč brez konkurence, danes pa ima vsak izdelovalec vsaj enega konkurenta v tem razredu, če ne še več.

Razlike med novim 450D in njegovim predhodnikom so podobne tistim pri prehodu s 350D in 400D. Aparat je dobil novo tipalo, ki premore obveznih 12 milijonov pik (prej 10). Faktor goriščnice je seveda enak, 1,6, aparat pa deluje z vsemi objektivi EF in EF-S (torej z vsemi Canonovimi objektivi zadnjih 20 let). Zanimivo, da premore tipalo več svetlobnih elementov kot pri zmogljivejšem bratu, modelu Eos 40D. To kaže, da gredo megapike (kljub nenehnem ponavljanju strokovnih medijev o njihovi nepomembnosti) dobro v promet. Pri novem tipalu pa so se dobro izkazali, saj je kakovost fotografij odlična, šuma pa razmeroma malo, le malce več kot pri prej omenjenem modelu 40D. Rahlo izboljšan je tudi sistem samodejnega ostrenja, čeprav nismo opazili velikih razlik.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki