Objavljeno: 27.11.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2018

Applov božič

Bliža se najboljši praznik v letu, ki je letos za nameček med tednom, kar pomeni več dela prostih dni. Da bi v božiču uživali kot še nikoli, si na telefone in tablice z operacijskim sistemom iOS namestimo naslednje aplikacije.

Ker ni božiča brez božične glasbe, je prva aplikacija, ki si jo namestimo s tržnice App Store, Christmas RADIO. Več kot osemdeset radijskih postaj bo poskrbelo za širok nabor božičnih pesmi najrazličnejših glasbenih zvrsti. Preprosto uporabo v brezplačni različici programa prekinjajo reklame, ki jih odstranimo s plačilom naročnine. Leto božičnega veselja nas olajša za devet evrov in pol, dva evra pa nam zagotovita zgolj mesec praznične glasbe.

Naslednja skorajda nujna dejavnost ob božiču je pisanje voščilnic. Z aplikacijo Merry Christmas Card Maker izbiramo med različnimi motivi, ki vabijo k barvanju po lastnih željah. Na voljo je 256 živahnih barv in predloge v več jezikih.

Če smo ljubitelj bolj odraslih voščilnic, si omislimo program Christmas Photo-effects, frames, pic filters editor, ki iz starih fotografij ali ob pomoči v napravo vgrajene kamere ter priloženih okvirjev, filtrov in učinkov ustvari izdelek z osebno noto, ki ga bodo veseli tako sorodniki kot prijatelji.

Najboljša božična digitalna knjiga po mnenju uporabnikov Christmas Tale HD je kljub tujemu jeziku priporočljiva tudi za družinske užitke v Sloveniji. Gre za bogato zbirko interaktivnih večpredstavnih užitkov, katere osrednja zvezda je simpatična zgodba o božiču. Med drugimi zmožnostmi najdemo pisanje pisma Božičku, ki ga otrok pošlje na sever kar prek aplikacije, okraševanje božičnega drevesa, barvanje, igranje s sestavljanko in podobno. Slabost aplikacije je poleg zaslona, ki ni prilagojen novim telefonom iPhone, molzenje denarja. Čeprav gre v osnovi za brezplačen izdelek, nas program na vsakem koraku nagovarja, naj mu izročimo nekaj denarja, evro za brisanje oglasov, dobra dva za celotno božično zgodbo in sedem za odklep vseh božičnih dobrot.

Božič je družinski praznik, zakaj ne bi skupaj z najmlajšimi zaigrali igre Toca Hair Salon – Christmas Gift, kjer se frizersko izživljamo bodisi nad Božičkom bodisi nad božično jelko? Igra je ustvarjena za večkratni dotik, kjer se prsti po želji spremenijo v škarje, brivnik, glavnik ali katerega od številnih drugih pripomočkov, ne manjka niti čudodelni napoj za rast las, ki poskrbi, da zabave ne zmanjka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji