Objavljeno: 29.11.2022 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2022

Acer TravelMate P2

Acerjeva linija TravelMate predstavlja enostavne in cenovno ugodne poslovne prenosnike. Preizkusili smo model P2 s 15,6-palčnim zaslonom, pri katerem posebej poudarjajo cenovno učinkovitost in uporabo okolju prijaznih materialov. Približno petino plastike, uporabljene pri ohišju, je namreč reciklirane.

To plastično ohišje je prvi in pravzaprav edini očiten varčevalni ukrep. Prenosnik je iz trde hrapave plastike, ki deluje staromodno in nič kaj prestižno. Sicer je dovolj kompaktne in kakovostne izdelave, pohvali pa se tudi z vojaškim standardom MIL-STD-810G. Trda plastika res daje občutek, da bo »preživel« tudi padec na tla, zaradi hrapave površine pa se prstni odtisi praktično ne poznajo. Pri tem je izjema sledilna ploščica, kjer pa so odtisi zelo vidni. Tečaja zaslona sta dovolj trdna, odpremo ga lahko vse do 180 stopinj. Ohišje je tudi dovolj kompaktno in lahko.

Tipkovnica je osvetljena od zadaj. Tipke imajo po našem okusu prekratek hod, je pa zato povratni odziv dovolj dober. Na desni je številčnica, ki ima majhne in zelo natlačene tipke. Zaslon je povprečen, lahko bi bil predvsem svetlejši, sicer gre za matriko IPS z bolj povprečnimi barvami, matirano prevleko z dovolj malo odboji ter klasično ločljivost 1.920 × 1.080 pik.

TravelMate je odlična izbira za nekoga, ki želi solidno zmogljivost in postavlja trpežnost pred lepoto.

Pohvaliti velja vgrajeno strojno opremo, vsaj pri preizkušenem modelu (na voljo so seveda različne sestave). Tu gre za Intelov Core i7-1165G7, zmogljivi osemjedrni procesor prejšnje generacije. Ob njem sta na voljo pomnilnik 16 GB ter SSD velikosti 1 TB. Kombinacija je glede na cenovni razred med zmogljivejšimi. Prenosnik se dobro obnese predvsem na preizkusih pisarniških programov, zaostaja pa pri večpredstavnostnih programih, kjer je pač omejitev Intelova grafična kartica, ki je del samega procesorskega nabora.

Ena večjih prednosti tega prenosnika je presenetljivo soliden nabor vmesnikov. Dejansko se ne spomnimo, kdaj smo nazadnje na prenosniku ugledali izhod VGA. Seveda so dodani tudi danes privzeti HDMI, štirje USB (eden od njih je v obliki USB-C in podpira tudi standard Displayport), klasični omrežni vmesnik ter bralnik pomnilniških kartic SD. Bolj kot za poslovno rabo se nam zdi prenosnik primeren za terenske tehnike ali nekoga, ki dela na področju, kjer se uporabljajo tudi starejše naprave, denimo starejši monitor (ali projektor) z vmesnikom VGA. Vsekakor pohvalno.

TravelMate P2 je zelo zanimiv prenosnik in odlična izbira za nekoga, ki želi solidno zmogljivost in postavlja trpežnost pred lepoto. Zaslon bi vsekakor lahko bil svetlejši, tudi tipke bi lahko imele nekaj več hoda, tiste na številčnici pa bodo za zahtevne uporabnike tabel premajhne.

Acer TravelMate P2

Poslovni indeks PCMark 10 (Productivity): 5.876

Večpredstavnostni indeks PCMark 10 (Content Creation): 3.958

Trajanje delovanja: 4 ure, 17 minut

Zgradba in oprema: 8

Velikost in teža: 8

Mere: 36,3 × 25,5 × 2 cm; 1,8 kg

Značilnosti: Intel Core i7-1165G7, 2,8 GHz, 16 GB RAM, 1 TB SSD, WLAN 802.11 ax, bluetooth

Zaslon: 15,6-palčni, 1.920 × 1.080 pik

Operacijski sistem: Windows 10 Pro

Cena: 900 EUR

Prodaja: Notesniki.si.

Za: Solidna zmogljivost, nabor vmesnikov.

Proti: Videz, plastično ohišje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji