Objavljeno: 21.12.2021 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2022

Acer Swift 3x

Acerjev prenosnik Swift 3X je namenjen uporabnikom, ki si želijo solidno tanek prenosnik, ki naj bo vseeno dovolj zmogljiv in z dovolj velikim zaslonom. Gre za eleganten, 14-palčni prenosnik med nižjim in srednjim cenovnim razredom.

Ohišje je iz aluminija, a je njegova kakovost bolj povprečna – opazimo nekaj plastike, denimo med tipkovnico in zaslonom ter tudi okoli zaslona. Ima pa razmeroma tanke robove zaslona, hkrati je dovolj tanek in lahek. Tudi trdnost samega ohišja je dovolj dobra, torej ni opaziti pretiranega zvijanja ali škripanja. Všeč nam je bil svetlo modri plastični rob z napisom Swift, ki olepša sicer enostavno in elegantno srebrno-zlato ohišje.

Tipkovnica je podpovprečna, saj opazimo nekaj malega vdiranja na sredini. Hod tipk je kratek, je pa povratni odziv soliden, pohvalimo lahko tudi osvetlitev od zadaj. Tudi sledilna ploščica bi lahko bila boljša – ni ravno med večjimi, okoli nje je aluminijasti rob ohišja. Ploščica je plastična, na vrhu je opazen pas, kamor je vpeta, in ne deluje fizični klik. Zaslon je soliden, 14-palčni z matriko IPS, matirano prevleko in ločljivostjo 1.920 × 1.080 pik. Dovolj je svetel za delo na močnejši svetlobi, tam koristi tudi omenjena prevleka, zaradi katere opazimo dovolj malo odbojev.

Zelo pohvalno je tiho delovanje prenosnika, tudi pretiranega segrevanja ni opaziti.

Pri Acerju so očitno nekoliko varčevali pri ohišju, so pa zato toliko več ponudili pri strojni opremi. Procesor je Intelov i5-1135G7, srednjerazredni, s štirimi jedri in z večnitnim delovanjem, ki vseeno ponudi zelo dobre zmogljivosti in dobro odzivnost. Zraven je zelo dobrodošlih 16 GB pomnilnika, za grafiko pa skrbi Intelova vgrajena Xe Max GPU. Grafično prenosnik ni primeren za zahtevne igre oziroma bomo morali »preživeti« z zelo vstopnimi nastavitvami.

Odlična pa je vzdržljivost akumulatorja – pri našem mešanem ciklu smo zabeležili slabih šest ur delovanja. Pri varčnejši rabi bi po naši oceni lahko prišli tudi do deset ur uporabe, pri zelo zahtevni pa nekje okoli treh ur. Zelo pohvalno je tiho delovanje prenosnika, tudi pretiranega segrevanja ni opaziti.

Na levi strani je klasični vmesnik USB, ob njem je še USB-C, tam najdemo tudi izhod HDMI ter namenski vhod za napajalnik. Na desni je vmesnik za slušalke, zraven je še en navaden USB. Pod spodnjim desnim vogalom tipkovnice je tudi bralnik prstnih odtisov, ni pa bralnika pomnilniških kartic. Vgrajena brezžična povezava podpira tudi omrežja najnovejšega standarda Wi-Fi6.

Acer Swift 3x je odlična izbira za domače uporabnike, ki si želijo nekoliko tanjši in bolj prenosljiv prenosnik. Hkrati je odlična izbira za nekoga, ki je veliko na poti in ceni vzdržljiv akumulator ter dobro razmerje med velikostjo, težo in zmogljivostjo. Nekaj varčevanja je pri kakovosti izdelave in ohišju, a vprašanje, koliko uporabnikov bo to sploh opazilo.

Acer Swift 3x

Poslovni indeks PCMark 10 (Productivity):

Večpredstavnostni indeks PCMark 10 (Content Creation):

Trajanje delovanja: 5 ur, 41 minut

Zgradba in oprema: 7

Velikost in teža: 9

Mere: 32,3 × 21,2 × 1,8 cm, 1,37 kg

Značilnosti: Intel i5-1135G7, 2,4 GHz, 16 GB RAM, 512 GB SSD, WLAN 802.11 b/g/n/ac/ax, bluetooth

Zaslon: 14-palčni, 1.920 × 1.080 pik

Operacijski sistem: Windows 10 Home

Cena: 799 EUR

Prodaja: Notesniki.si

Za: Velikost in teža, soliden zaslon, vzdržljivost akumulatorja.

Proti: Kakovost sledilne ploščice, povprečna kakovost izdelave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji