Testi - Laserski tiskalniki

 • Dell 3000cn

  Dell med tiskalniki pravzaprav ni več novinec, saj jih v ZDA prodaja že več let. V zavezništvu z Lexmarkom, vendar Dellovi predstavniki zatrjujejo, da so med laserskimi tiskalniki tudi modeli, ki imajo Canonov pogon (mimogrede naj spomnimo, da te pogone uporablja tudi Hewlett-Packard kot daleč največji ponudnik tiskalnikov). Res pa je, da je Dell v Evropo s programom tiskalnikov prišel šele pred kratkim, v Slovenijo pa sploh šele "ravnokar". Preizkusili smo že eno Dellovo večnamensko napravo, zdaj pa smo se lotili barvnega laserskega tiskalnika nižjega cenovnega razreda.

  Objavljeno: 17.5.2005 15:08 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Canon LBP-3000

  Canon med laserskimi tiskalniki ni niti približno tako prodoren kot med brizgalniki. Razlog je bržkone v pogodbi s Hewlett-Packardom, ki mu narekuje, naj lastnih izdelkov ne promovira preveč, temveč naj tehnologijo "ohrani" za HPjeve tiskalnike (ki uporabljajo Canonov mehanizem). Nekaj Canonovih modelov pa je na trgu vendarle mogoče najti, predvsem v nižjem cenovnem razredu. Doslej sta bila na slovenskem trgu najopaznejša modela LBP-1120 in LBP-3200, zdaj pa se je nekako vrinil mednju LBP-3000. In hkrati LBP-1120 izrinil oz. nadomestil.

  Objavljeno: 17.5.2005 15:08 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Brother HL-2030

  Brotherjev model HL-1430 je bil na naši lestvici kar dolgo na prvem mestu, predvsem zaradi razmeroma dobre opremljenosti in cene, ki je bila sprva bistveno nižja kot pri konkurenci. Počasi pa so se cene konkurentov začele nižati in 1430 je naenkrat postal razmeroma drag. Očiten znak, da izdelovalec pripravlja zamenjavo, ki bo stanje popravila. Ta zamenjava se imenuje HL-2030 in je manjša, v vseh pogledih boljša in hkrati cenejša, kot je bil HL-1430. Vendar ni brez slabosti.

  Objavljeno: 17.5.2005 15:08 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • TallyGenicom 9316

  Tally se je pred kratkim združil s podjetjem Genicom, model 9316 pa je prvi ČB tiskalnik spodnjega razreda, ki nastopa že pod skupnim imenom. Tiskalnik temelji na Konica Minoltinem modelu PagePro 1300W, po zunanjosti pa se od omenjenega tiskalnika razlikuje le v barvi ohišja in pladnja. Gre torej za tiskalnik, namenjen osebni rabi, ki s svojimi lastnostmi sicer ne prepriča zahtevnejših, ima pa zato zelo ugodno razmerje med ceno in kakovostjo.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:10 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Samsung ML-1520

  Samsung pri prodaji tiskalnikov ni novinec, pri nas pa so tiskalniki tega izdelovalca na voljo šele dobro leto. Podjetje je poskrbelo za precejšen vrvež v spodnjem cenovnem razredu, saj se njihovi izdelki odlikujejo po ugodnem razmerju med ceno in kakovostjo. Model ML-1520 nadomešča kar dva tiskalnika tega izdelovalca: ML-1510 in ML-1710p. Gre za tiskalnik, namenjen predvsem osebni rabi. Kljub majhnim zunanjim meram ima predal, ne pladnja, celotno ohišje pa je na zadnji strani zaradi tega nekoliko podaljšano. Celota kljub temu deluje dokaj lično, le nekoliko preveč plastično. V predal lahko namestimo do 250 listov A4, poleg tega pa ima tiskalnik na voljo še ročni podajalec papirja, s katerim v tisk podamo posamezne liste ali kuverte.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:09 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • OKI B6300N

  O novem OKIju B6300, ki smo ga preizkusili tokrat, smo skoraj vse povedali že ob preizkušanju modela B6200 v lanski novembrski številki. Modela se namreč razlikujeta le v malenkostih.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:04 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Oki C7350n

  Oki C7350n nadaljuje serijo barvnih tiskalnikov velikosti A4 z zmogljivim pogonom, ki namesto laserja uporablja svetlobo LED. Še posebej pri enoprehodnih barvnih tiskalnikih je tako mogoče precej poceniti izdelavo, je pa res, da imajo tiskalniki LED več omejitev pri izdelavi algoritmov za izboljšanje kakovosti izpisa, saj je več omejitev pri usmerjanju svetlobe na valj. Prav tako je res, da model C7350n ponuja izpisovanje z ločljivostjo 600 × 1200 pik na palec, kar je dovolj velika ločljivost za ostre izpise. Deklarirana hitrost tiskanja je 26 strani na minuto, 24 ob uporabi barv. V praksi smo pri izpisovanju črno-belega besedila namerili 26,7 strani na minuto, čas izpisovanja prve strani pa je bil 16 sekund, kar je povprečno. Glede na predhodnika (to je model 7300) ostaja ohišje praktično enako. Gre za globok tiskalnik, katerega odložišče na zgornji strani je hkrati tudi pokrov, prek katerega imamo dostop do zelo urejenega tiskalnega mehanizma - dvignemo ga podobno kot pokrov motorja pri avtomobilu. Pod pokrovom najdemo zaporedno zložene prostore za vstavljanje barvnih tonerjev. Menjava le-teh je hitra in enostavna. Dostopnost do posameznih delov tiskalnega mehanizma je sicer slabša, še posebej ob zatikih papirja se zgodi, da ti ostanejo na valju pod tonerji. Da bi papir odstranili, je treba izvleči tonerje (ali vsaj del njih). Spredaj ima Oki tudi večnamenski podajalnik papirja (sprejme do 100 listov A4), ki je nad velikim predalom, ki sprejme največ 530 listov. Če to ni dovolj, je mogoče dokupiti še dva enako velika predala. Tiskati je mogoče tudi po ravni poti papirja, za kar je namenjeno odložišče na hrbtni strani tiskalnika (v kombinaciji z večnamenskim podajalnikom), na katerega se listi odlagajo z licem navzgor.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:04 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • HP Laserjet 9050DN

  Med najzmogljivejšimi (črno-belimi) laserskimi tiskalniki ima Hewlett-Packard (kot nesporno največje podjetje s področja tiskalnikov) kar nekaj konkurence (Kyocerini in Lexmarkovi modeli se tudi pri HPju največkrat omenjajo kot resni konkurenti). Modeli serije 9050 (kot nasledniki serije 9000) so nekakšen odgovor na to - so precej hitrejši od predhodnika in se ponašajo z enostavnejšo rabo (menjavo kaset z barvilom) in upravljanjem (prek spletnega brskalnika), kot ga premore konkurenca.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:04 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Brother HL-8050DN

  Brotherjev tiskalnik HL-8050DN sodi med najzmogljivejše laserske tiskalnike tega podjetja. Gre za tiskalnik, ki se s ceno in zmogljivostjo uvršča v srednji razred. Po zunanjosti sodi med bolj simpatično oblikovane izdelke: zaobljene poteze tiskalnik optično pomanjšajo. Kljub temu je zanj treba na pisalni mizi pripraviti kar nekaj prostora, tehta pa dobrih 20 kilogramov.

  Objavljeno: 8.3.2005 20:02 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč