Teme - Trump

 • Tesla, Ford in Mercedes tožijo ameriško vlado

  Avtomobilska podjetja so mnenja, da so visoke carine na kitajske izdelke nelegalne.

  Objavljeno: 25.9.2020 08:23več
 • Sodnica ustavila ameriško blokado WeChata

  Ameriške oblasti so napovedale blokado nekaterih kitajskih aplikacij, od nedelje (včeraj) dalje tudi priljubljene aplikacije za pogovore WeChat.

  Objavljeno: 21.9.2020 10:41več
 • Primer TikTok: Donald Trump »je podal svoj blagoslov«. Ga bo tudi kitajska vlada?

  Včeraj smo zapisali, da naj bi v ZDA od danes (nedelja) zvečer ne bi bilo več mogoče namestiti aplikacije TikTok. Razen »če se ne bo ameriški predsednik Trump v zadnjem trenutku strinjal s poslom, ki ga je kitajski lastnik aplikacije ByteDance sklenil z Oraclom«. Seveda se je zgodilo ravno to.

  Objavljeno: 20.9.2020 08:00več
 • Američani od jutri brez TikToka. Skoraj. Morda. V težavah tudi Epic Games?

  Ameriško ministrstvo za trgovino je sporočilo, da video aplikacije TikTok od jutri ne bo več najti v ameriških trgovinah z aplikacijami (AppStore, Google Play).

  Objavljeno: 19.9.2020 10:00več
 • Test Huawei P40 Pro Plus - Najboljši fotoaparat med telefoni

  Letošnja novost na androidni strani telefonije so telefoni Ultra, Pro, Plus, ki so vse tisto, kar neki proizvajalec zna narediti. To so naprave iz najboljših materialov, z (dragimi) modemi 5G, s hitrejšim (tudi brezžičnim) polnjenjem in toliko pomnilnika, da se številka na škatli zdi napaka, predvsem pa jih »krasi« falanga objektivov/fotoaparatov na zadnji strani.

  Objavljeno: 25.8.2020 | Kategorija: Telefoniveč
 • ZDA načrtujejo še en korak proti Huaweiu in Kitajski

  Reuters poroča, da v ameriški administraciji razmišljajo o tem, da bi v kratkem na »črno listo« (večinoma kitajskih) podjetij dodali tudi podjetje SMIC. Gre za kitajskega proizvajalca integriranih vezij (»čipov«), ki med drugim izdeluje tudi nekatere manj zmogljive mobilne procesorje za Huawei.

  Objavljeno: 7.9.2020 14:00več
 • MediaTek bi Huaweiju prodajal čipe za 5G

  Tajvanski MediaTek, eden bolj znanih razvijalcev mobilnih procesorjev in drugih čipov, je pri ameriških oblasteh zaprosil za licenco, s katero bi lahko Huaweiju prodajali procesorje z integrirano podporo za 5G. Seveda je vprašanje, če bodo ameriške oblasti ugodile prošnji.

  Objavljeno: 31.8.2020 11:38več
 • Kitajska z lastnimi ukrepi varuje TikTok

  Trump že nekaj časa grozi s prepovedjo TikToka (in Wechata), če ga ne kupi ameriško podjetje, Kitajska pa je sedaj sprejela ukrepe, s katerimi se trudi ščititi ta družabna omrežja.

  Objavljeno: 31.8.2020 10:11več
 • Tudi Walmart bi rad imel TikTok

  Približuje se petnajsti september, ko bo ameriška država prepovedala delovanje aplikacije TikTok, razen, če bo podjetje prodano ameriškemu lastniku. Ameriška podjetja si očitno obetajo dober posel, saj je kandidatov za nakup vedno več.

  Objavljeno: 28.8.2020 11:00več
 • Šef TikToka je obupal in dal odpoved

  Kevin Mayer, ki je bil v službi pri TikToku šele dva meseca, je odstopil iz mesta vodje podjetja.

  Objavljeno: 27.8.2020 13:00več