Teme - nvidia

 • Nvidia napovedala 64-bitni procesor (za Android)

  Pri podjetju Nvidia so na svojem blogu napovedali procesor Tegra K1 »Denver«, ki bo prvi 64-bitni procesor, namenjen sistemu Android.  32-bitno različico Tegre so predstavili pred osmimi meseci, podrobnosti o novi, 64-bitni različici, pa bodo predstavili na tehnični konferenci Hot Chips.

  Objavljeno: 12.8.2014 11:00več
 • Govorice o Nexusu 8

  Približuje se Googlova letna razvijalska konferenca I/O 2014 (25. in 26. junij), na kateri bo menda (morda/zagotovo) predstavljena tudi nova 8-palčna tablica Nexus 8, z razvojnim imenom Volantis/Flounder (trenutni Nexus 10 je npr. enako poimenovan Manta). V spletu je na to temo najti kar nekaj ugibanj, večina pa se strinja, da bo tablico izdeloval HTC (še nedavno je veljalo, da LG) in da bo na njem nameščen novi Android 4.5. Še do nedavnega je veljalo, da novi Nexus (če bo) opremljen z Intelovim 64-bitnim procesorjem oz. SoCom (Moorfield), trenutno pa bolj krožijo informacije o vgrajenem nVidiinem novem, 64-bitnem, ARM SoC K1.

  Objavljeno: 14.6.2014 09:00več
 • Grafična pošast iz Nvidie - Titan Z

  Grafične kartice so že zdavnaj prehitele centralne procesorje tako po zmogljivosti in številu tranzistorjev kakor tudi po ceni. Nvidia je v tej tekmi napravila korak naprej in predstavila GeForce GTX Titan Z, ki na eni kartici združuje zmogljivosti dveh.

  Objavljeno: 27.3.2014 10:00več
 • Nvidia Tegra K1

  Nvidia je predstavila nove procesorske platforme namenjene tabličnim računalnikom, pametnim telefonom, pa tudi prenosnim in namiznim računalnikom, igralnim konzolam in morda celo pametnim televizorjem. Tegra K1 je naslednja evolucija platforme, ki jo pogosto srečujemo v tablicah in telefonih, tokrat pa ciljajo predvsem na bistveno večjo grafično zmogljivost.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00več
 • Nvidia Tesla K40

  Nvidia je pripravila osvežitev svojih procesnih enot GPU, ki so namenjene predvsem zahtevnim računskim operacijam. Najnovejša kartica Tesla K40 je s tehnične plati majhna razmeroma majhna izboljšava, saj ima le 192 jeder več kot predhodnik Tesla K20x (ta jih ima skupno 2.880), a zato nudi kar okoli 40% večjo procesno zmogljivost, kot doslej.

  Objavljeno: 19.11.2013 01:00več
 • Linux in Nvidia kot pes in mačka

  Odnosi med Linuxom in proizvajalci različne strojne opreme so bili v preteklosti redkokdaj vzorni in čeprav se stanje počasi izboljšuje, prinaša uporaba marsikaterega izdelka v Linuxu še vedno znatno slabšo uporabniško izkušnjo. A razmere se popravljajo. Poseben primer pa je Nvidia, ki je donedavna Linuxovo skupnost trmasto ignorirala (to ne pomeni, da gonilnikov ni bilo!), prejšnji mesec pa so ploščo obrnili in začeli razkrivati pomembno dokumentacijo. Ta teden pa so spet malo spremenili politiko in nekaj funkcij iz gonilnikov za Linux izbrisali.

  Objavljeno: 7.10.2013 06:00več
 • Nvidia Tegra Note

  Nvidia je razkrila svojo novo referenčno tablico z imenom Tegra Note. V nasprotju s pričakovanji javnosti izdelek ne bodo tržili pod lastno blagovno znamko, temveč bodo v različnih regijah v ta namen uporabili strateške partnerje z že uveljavljenimi prodajnimi kanali.

  Objavljeno: 23.9.2013 01:00več
 • Nvidia Shield že od junija, za 350 dolarjev

  Ko je Nvidia januarja predstavila nov nabor Tegra 4, je obenem prikazala tudi simpatičen prototip prenosne igralne konzole, ki so jo imenovali Project Shield. Videti je bila zgolj kot koncept in izziv za proizvajalce strojne opreme. Le kdo bi si mislil, da bo prototip v manj kot šestih mesecih že našel pot do kupcev.

  Objavljeno: 16.5.2013 01:00več
 • Dinamičen in neizprosen svet

  Grafične rešitve so med najzaslužnejšimi za hiter razvoj računalništva. Prav zaradi njih zmorejo najrazličnejše naprave ne le prikazovati boljšo sliko in video posnetke visoke ločljivosti, temveč tudi presneto hitro računati. Preverili smo, kakšno je trenutno stanje na trgu grafičnih rešitev, kateri izdelki so najbolj priljubljeni med uporabniki in kakšne novosti nam bodo v novem koledarskem letu pripravili posamezni izdelovalci.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Dosjeveč
 • Mobilna moč

  Zadnja leta smo priča nadvse hitremu razvoju mobilne zabavne elektronike, še posebej izstopajo pametni telefoni in tablični računalniki. Zanimalo nas je, od kod jim toliko moči in, predvsem, ali je ta moč že primerljiva z nekoliko starejšimi osebnimi računalniki.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Dosjeveč