Teme - hacker

 • Bolgarija je žrtev velikega hekerske vdora – ukradeni podatki okoli 5 milijonov prebivalcev

  Bolgarska natančneje nacionalna agencije za prihodke (NRA) je sporočila, da je bil konec junija njihov računalniški sistem napaden s strani neznanih hackerjev, ki so pridobili dobili dostop do zelo občutljivih podatkov o skoraj 5 milijonih prebivalcev Bolgarije. Če upoštevamo, da šteje Bolgarija nekaj čez 7 milijonov prebivalcev, lahko zapišemo, da so vpleteni skoraj vsi.

  Objavljeno: 18.7.2019 01:00več
 • 25 milijonov telefonov okuženih z zlonamerno kodo v lažnem WhatsAppu

  Strokovnjaki podjetja Check Point so odkrili nov tip zlonamerne kode za operacijski sistem Android, ki na ciljanem sistemu nadomesti legitimno nameščene programe in med njihovem delovanjem prikazuje oglase.

  Objavljeno: 11.7.2019 08:00več
 • Nova objava orodij za vdore v strežnike Windows Server

  Skrivnostna skupina hackerjev z imenom The Shadow Brokers je objavila skupino orodij za vdore v starejše Microsoftove operacijske sisteme , kjer izkoriščajo znane in doslej povsem neznane ranljivosti okolja Windows. Hackerska orodja kot kaže izvirajo iz ameriške varnostne agencije NSA.

  Objavljeno: 15.4.2017 01:00več
 • Kraja gesel s tipali v telefonih

  Raziskovalci univerze v Newcastlu so dokazali, da lahko spretno napisana zlonamerna koda, dovolj je menda že koda v Javascriptu na spletni strani, prestreže in dekodira vnos varnostnih gesel PIN zgolj z analizo podatkov, ki ji telefoni zbirajo s tipali, kot je na primer elektronski žiroskop.

  Objavljeno: 14.4.2017 01:00več
 • Ruski hekerji ogrožajo nemške volitve

  Skupina ruskih hekerjev, znana pod imeni APT 28 in »Fancy Bear«, pred časom obtožena, da je z vdori in poneverbami poskušala vplivati na ameriške volitve, se je kot kaže preselila na nemško politično sceno. Predsednik nemške obveščevalne službe BfV, Dr. Hans-Georg Maaßen je v sporočilu za javnost ostro napadel Rusijo, da skuša z vohunjenjem in podtikanjem vplivati tudi na nemške prihajajoče volitve.

  Objavljeno: 9.12.2016 01:00več
 • Vdor v uporabniške račune direktorja Googla

  Videti je, da se je v hackerskih skupnostih pojavila nova moda – vdiranje v uporabniške račune znamenitih oseb, predvsem vodilnih v podjetjih računalniške industrije. Skupina hackerjev, ki se predstavlja pod imenom OurMine je uspešno napadla in vstopila v račune Sundarja Pichaia, še dokaj svežega direktorja družbe Google. Uspešno so vdrli v uporabniške račune v omrežjih Quora in Twitter, s čimer so menda skušali zgolj dokazati, kako skromen nivo zaščite uporabljajo tisti, ki bi morali biti na tem področju najbolj urejeni.

  Objavljeno: 29.6.2016več
 • Vpoklic 1,4 milijona vozil zaradi hekerjev

  Po tem, ko je revija Wired razkrila uspešen vdor hekerjev v računalniški sistem avtomobilov Jeep, s katerim se da na daljavo prevzeti upravljanje skoraj vseh funkcij vozila, je družba Fiat Chrysler oznanila vpoklic skoraj 1,4 milijona avtomobilov. Trdijo, da so prizadeta samo vozila prodana v ZDA, ki imajo vgrajen info-zabavani komplet uConnect. "Vpoklic" za podjetje vseeno ne bo tako drag, saj bodo kupcem le poslali USB ključek s popravkom, ki ga bodo v avtomobil lahko namestili sami (da, vdor je možen brezžično, popravek pač ne).

  Objavljeno: 25.7.2015 01:00več
 • Ali si res želite internet v avtomobilu?

  Pri ameriški reviji Wired so opravili zanimivo demonstracijo ranljivosti sodobnih informacijsko opremljenih avtomobilov z resnično srhljivimi posledicami. Avtor prispevka je s pomočjo hekerjev prikazal, kako preprosto je vdreti v tako imenovane infotainment (informacijsko-večpredstavne) sisteme, ki so v novih modelih vse bolj pogosto povezani z internetom, ter od tam dalje dostopati do vitalnih funkcij avtomobila, tudi med vožnjo.

  Objavljeno: 23.7.2015 01:00več
 • Napad na zmenke

  Hekerji so v zadnjem času za tarče vzeli spletne storitve, ki pomagajo in posredujejo pri zmenkih. Najbolj odmeven je napad na kanadski portal Ashley Madison, kjer so se napadalci polastili osebnih podatkov več kot 37 milijonov sicer anonimnih članov.

  Objavljeno: 21.7.2015 01:00več
 • Velik vdor v ameriško državno upravo

  Odmevni hekerski napadi na ameriške cilje v zadnjih dneh kar ne pojenjajo. Zadnja v nizu zgodb se je sicer zgodila že aprila, vendar so ameriške oblasti pravo razsežnost priznale šele v minulih dneh. Vdor v agencijo, ki upravlja s kadri v ameriški javni upravi (OPM - Office of Personnel Management), je odtujil pomembne podatke od kar 21,5 milijonov sedanjih in bivših zaposlenih.

  Objavljeno: 11.7.2015 01:00več
ph