Teme - galaxy

 • Prepoved uporabe mobilnikov Samsung Galaxy Note 7 na letih Adrie

  Po znanih zapletih okoli mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 7, ki lahko zaradi napake v akumulatorju celo eksplodira, so iz letalske družbe Adria Airways sporočili, da do preklica prepovedujejo uporabo omenjenega izdelka na letih svojih letal. Telefon bo moral biti med celim trajanjem leta ugasnjen. Pri tem sicer sledijo opozorilu Evropske agencije za varnost v letalstvu, ki je posvarila prevoznike na starem kontinentu. Podobne ukrepe so sprejele tudi druge letalske družbe po svetu.

  Objavljeno: 16.9.2016 01:00več
 • Prihaja Galaxy Note 7

  Samsung je predstavil novtelefon, ki po velikosti sega med največje – Galaxy Note 7. Zanimivo je, da so Note ponovno zagnali - lani (v generaciji Galaxy S6) tega ni bilo, leto pred tem pa ni bila na voljo v Evropi. Novi Note je po oblikovanju sicer zelo podoben starejšemu Note 5, hkrati pa tudi telefonu Galaxy S7 Edge. Tako kot slednji je tudi novi Note vodotesen, seveda vključuje tudi pisalo, ki je Noteova stalnica.

  Objavljeno: 4.8.2016 11:00več
 • Evolucija Samsungove Galaksije

  Samsung je predstavil telefona Galaxy S7 in S7 Edge. Za razliko od lanskih, oblikovno prelomnih modelov gre pri svežih Galaksijah zgolj za evolucijo. V ZDA in Kanadi bodo telefoni opremljeni s procesorjem Qualcomm Snapdragon 820, drugje po svetu jih bo poganjal Exynos. V obeh primerih bo procesor 30 odstotkov hitrejši od silicija, ki je poganjal predhodnika. Grafično procesna enota bo hitrejša za 60 odstotkov, a se telefon, zaradi vgrajenega vodnega hlajenja, vseeno ne bo grel. Oba telefona bosta opremljena s štirimi gigabajti pomnilnika RAM, 32 GB shrambe ter razširljivostjo s karticami microSD. Zaslona quadHD Super AMOLED, 5,1 pri S7 in 5,5 palčni pri različici Edge, sta opremljena z zmožnostjo Always-on, ki tudi ob ugasnjenem ekranu uporabniku na varčen način sporoča pomembne informacije.

  Objavljeno: 22.2.2016 08:00več
 • To je Galaxy S7

  Iz Kitajske so pricurljale fotografije, ki prikazujejo končno podobo Samsungovega novega prvaka Galaxy S7 Edge. Telefon bodo sicer uradno predstavili konec meseca v Barceloni. Kot je razvidno, bo novinec še nekoliko bolj zaobljen kot današnji model S6 Edge, sicer pa ne prinaša kakih pretiranih oblikovnih novosti.

  Objavljeno: 9.2.2016 01:00več
 • Samsung Galaxy S7 bo imel zaslon občutljiv na pritisk

  Bliža se čas, ko bo Samsung predstavil naslednike sedanjih vrhunskih telefonov Galaxy S6 in S6 Edge. Neuradne informacije pravzaprav govorijo o celi novi mini družini različnih modelov, ki bodo imeli v imenu oznako S7. Razlike bodo predvsem v velikosti in tipu zaslonov.

  Objavljeno: 16.12.2015 01:00več
 • Samsungova velikanka uradno predstavljena

  Samsung je potrdil govorice in uradno predstavil ogromno tablico z 18,4 palčnim zaslonom. Galaxy View bo zaslon z ločljivostjo 1920 × 1080 večinoma uporabljala za predvajanje pretočnega videa. Korejci usmeritev tablice izdajajo v reklamnih spotih, ki velikanko prikazujejo predvsem kot zamenjavo za televizor. Prenašanje iz sobe v sobo bo olajšal vgrajeni ročaj, medtem ko bo ogled video vsebin udobnejši vsled priročnega stojala. Tablica z operacijskim sistemom Android bo opremljena z (za zdaj) neimenovanim osemjedrnim procesorjem s hitrostjo 1,6 GHz, 2 GB pomnilnika RAM, 32 ali 64 GB podatkovne shrambe, 5700 mAh baterijo in 2,1 MP kamero. Cena in druge podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh.

  Objavljeno: 29.10.2015 08:00več
 • Predstavljena Note 5 in S6 Edge+

  Samsung je predstavil novi Galaksiji. Obe imata identično drobovje, ki ga sestavljajo osemjedrni Exynos 7420, 4 GB pomnilnika RAM, 5 in16 MP kamero ter 32 ali 64 GB prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje aplikacij. Takisto enak je 5,7 palcev velik Super AMOLED zaslon z ločljivostjo QuadHD. Resda je na povečani različici Samsunga Galaxy S6 Edge zaslon ob robovih ukrivljen, a temeljna izkušnja je primerljiva.

  Objavljeno: 18.8.2015 07:00več
 • Prenaglo objavljen Galaxy S6 Edge+

  Samsung je na svoji francoski strani očitno po nesreči objavil prvo sliko prihajajočega telefona Galaxy S6 Edge+. Sodeč po podatkih na omenjeni strani naj bi bil telefon uradno predstavljen 21. avgusta, na voljo naj bil v prvih dneh septembra.

  Objavljeno: 11.8.2015 11:00več
 • Znižanje šeste Galaksije

  Zaradi slabe prodaje pametnega telefona Galaxy S6 se je Samsung odločil znižati ceno obeh modelov. Medtem ko je povpraševanje po modelu Edge preseglo pričakovanja in so mnogi potencialni kupci vsled nepripravljenosti proizvajalca ostali brez želenih naprav, je običajna Šestka razočarala. Posledično sta tako prodaja kot zaslužek ob četrtletju slabša, napovedi za prihodnost pa črne, saj bo neposredni tekmec Apple kmalu predstavil naslednji iPhone, ki tradicionalno poje največji kos Samsungove pogače. S konkurenco se bodo Korejci bodli z že omenjenim znižanjem cen ter predstavitvijo novih modelov najzmogljivejših pametnih telefonov. Trinajstega avgusta naj bi bila napovedana večji Galaxy S6 ter novi Note. Znižana cena šeste Galaksije še ni znana.

  Objavljeno: 30.7.2015 08:00več
 • Samsung Galaxy Tab S2 se predstavlja

  Samsung je pravkar prenovil svoje najzmogljivejše tablice s katerimi konkurira Applovim modelom iPad Air 2. Novi Galaxy Tab S2 prinaša nove dimenzije zaslonov, ki se močno zgledujejo pa Applovih modelih. Namesto dosedanjih zaslonov z diagonalami 10,5 in 8,4 palcev, ponujajo zdaj nekoliko manjše 9,7 in 8-palčne.

  Objavljeno: 20.7.2015 01:00več
ph