Teme - galaxy

 • Samsung predstavil osmo Beležnico

  Na zadnjem letošnjem dogodku Unpacked v New Yorku je Samsung predstavil telefon Galaxy Note 8.

  Objavljeno: 24.8.2017 08:00več
 • Samsungova prenovljena Galaksija

  Samsung je predstavil novo serijo pametnih telefonov Galaxy J.

  Objavljeno: 8.6.2017 08:00več
 • Slovenska predstavitev Galaxy S8 in S8+

  Samsungovi telefoni Galaxy S že leta veljajo za ene izmed najboljših in najzmogljivejših mobilnih naprav, v zadnjih mesecih pa je bilo kar veliko pričakovanj za nova S8 in S8+. Danes so na novinarski predstavitvi prvič pokazali ti dve napravi tudi pri nas, prodaja bo stekla 28.4, prednaročila pa že pobirajo.

  Objavljeno: 6.4.2017 15:00več
 • Samsung predstavil novega digitalnega pomočnika

  Samsung je predstavil digitalnega pomočnika z imenom Bixby, ki bo 29. marca zamenjal polovični S Voice in postal osrčje težko pričakovanega telefona Galaxy S8.

  Objavljeno: 21.3.2017 01:00več
 • Objavljena slika telefona Samsung Galaxy S8

  Kitajski proizvajalec zaslonske zaščite za telefone je objavil prvo fotografijo delujočega Samsungovega modela Galaxy S8. Objavljena slika še zdaleč ni prva pobegla informacija o težko pričakovanem pametnem telefonu, ki bo med drugim imel 5,7 in 6,3 palčni zaslon (skorajda) brez robov, zaslonske tipke namesto fizičnih in povezavo s sidriščem DeX, ki bo telefon na način Microsoftovega Continuuma spremenila v delujoč PC. Vse različice telefona bodo zaobljene (Edge). Medtem ko bodo Korejci dražilni video posnetek težko pričakovanega modela predstavili že v sklopu sejma MWC (27.2. - 2.3.), pa bo resnica o telefonu razkrita šele na posebnem dogodku konec marca v New Yorku.

  Objavljeno: 22.2.2017 07:00več
 • Samsung bo prodajal predelane telefone Galaxy Note 7

  Korejsko spletišče Hankyung poroča, da Samsung nad telefonom Galaxy Note 7, ki so ga nehali prodajati vsled naključnih vžigov baterije, ni obupal. Gigant ima v skladišču še vsaj poltretji milijon naprav, v katere namerava vgraditi manjšo, varnejšo, dobrih 3000 mAh zmogljivo baterijo. Ker je malo verjetno, da bi v Evropi ali ZDA preklicali že izdano prepoved prodaje in uporabe dotičnega modela, bodo Korejci predelane telefone Galaxy Note 7 ponudili na vietnamskem in indijskem trgu, medtem ko nam na Zahodu ne preostane drugega, kot čakanje na naslednika.

  Objavljeno: 21.2.2017 10:00več
 • Osma Galaksija bo zamudila

  VentureBeat poroča, da predstavitve Samsungovega telefona Galaxy S8 februarja ne bo. Namesto običajnega termina se za splavitev novih Galaksij omenja 29. marec. Korejci bodo čas predvidoma porabili za dodatna testiranja in poskrbeli, da se ne ponovi katastrofa modela Note 7. Pobegle slike razkrivajo, da bo telefon brez osrednjega gumba Home, bralnik prstnih odtisov pa bodo prestavili na hrbtno stran. Druge podrobnosti ostajajo skrbno varovana skrivnost, vemo le, da bo pametnjakoviča ponekod po svetu poganjal Snapdragon 835, za pomoč skrbel vgrajeni digitalni pomočnik ter da bo model Edge na voljo v dveh velikostih (5,8 in 6,2 palcev).

  Objavljeno: 27.1.2017 08:00več
 • Note7 pokopali dve različni napaki baterije

  Nesrečno leto 2016 se z večmesečno preiskavo največje blamaže v zgodovini korejskega giganta za Samsung uradno zaključuje, za eksplozivnost telefona Note7 sta krivi dve različni napaki baterij. Prve baterije so imele premajhno ohišje, zato je v številnih primerih prišlo do kratkega stika, zamenjava drugega zunanjega proizvajalca pa je imela napako v izolaciji, kar je znova privedlo do nagnjenosti k samovžigu in Samsung prisililo k dokončnemu vpoklicu nesrečnih telefonov. Dobra novica za Korejce je, da za katastrofo nista bili krivi strojna niti programska oprema. Kako bo fiasko vplival na prodajo prihodnjih Samsungovih telefonov, v prvi vrsti mislimo na težko pričakovani Galaxy S8, bomo videli kmalu.

  Objavljeno: 23.1.2017 09:00več
 • Lov na poslednje Beležnice

  Samsungov telefon Galaxy Note7 je nevaren za uporabo. Zaradi samovžigov in drugih nevšečnosti so ga marsikje prepovedali, prodajalci pa prenehali s prodajo. Korejci in ponudniki telefonije po svetu so obstoječe kupce z lepimi besedami in nagradami vabili, da jim telefon vrnejo. Ker nekateri posamezniki kljub naštetemu sedme Beležnice ne želijo vrniti, so vpleteni spremenili ton. Samsung je najprej splavil posodobitev, ki telefonu Galaxy Note7 prepreči, da bi se napolnil več kot 60 odstotkov, hkrati pa uporabnika nenehno nadleguje s sporočili o nevarnosti. Proizvajalcu se pri gonji za poslednjimi uporabniki počasi pridružujejo tudi ponudniki mobilne telefonije. V Novi Zelandiji bodo tako 18. novembra telefoni Galaxy Note 7 preprosto nehali delovati, saj jim bodo ponudniki na podlagi številke IMEI preprečili dostop do klicev, sporočil in spleta.

  Objavljeno: 6.11.2016 08:00več
 • Prepoved uporabe mobilnikov Samsung Galaxy Note 7 na letih Adrie

  Po znanih zapletih okoli mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 7, ki lahko zaradi napake v akumulatorju celo eksplodira, so iz letalske družbe Adria Airways sporočili, da do preklica prepovedujejo uporabo omenjenega izdelka na letih svojih letal. Telefon bo moral biti med celim trajanjem leta ugasnjen. Pri tem sicer sledijo opozorilu Evropske agencije za varnost v letalstvu, ki je posvarila prevoznike na starem kontinentu. Podobne ukrepe so sprejele tudi druge letalske družbe po svetu.

  Objavljeno: 16.9.2016 01:00več
ph