Teme - blockchain

 • Vsi se gremo veriženje blokov, ali pač?

  Če gre verjeti najnovejšim raziskavam uglednih svetovnih svetovalnih družb, kot sta PwC in Deloitte, velika večina podjetij po celem svetu intenzivno preučuje ali pa celo že uvaja rešitve, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov.

  Objavljeno: 3.9.2018 13:00več
 • Veriženje blokov brez rudarjenja

  Tehnologija veriženja blokov (blockchain) je vse bolj uporabljena v različnih scenarijih poslovne rabe, kjer pa so zahteve in pričakovanja nekoliko drugačna, kot pri uporabi tehnologije v javnih in anonimnih omrežjih.

  Objavljeno: 9.8.2018 10:00več
 • HTC Exodus – telefon, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov

  HTC so v zadnjih časih sooča z resno krizo pri prodaji, predvsem pa dobičkonosnosti svojih telefonskih izdelkov, zato so ubrali drzno novo smer razvoja, s katero želijo povečati interes za svoje izdelke. Najavili so, da bodo v letošnjem tretjem četrtletju ponudili zgodnji dostop do svojega prvega telefona, temelječega na tehnologiji veriženja blokov, z imenom Exodus.

  Objavljeno: 12.7.2018 06:00več
 • Dogodek s slovenskimi kripto-pionirji

  Jutri, torej v četrtek, 21. junija, se bo ob 18. uri v Kristalni Palači v Ljubljani odvijal dogodek s slovenskimi pionirji kritptovalut.

  Objavljeno: 20.6.2018 11:00več
 • Rezultati volitev na blockchainu

  V Sloveniji so med 28. majem in 1. junijem potekale prve vzporedne elektronske volitve v Državni zbor, ki so v celoti potekale na osnovi podatkovnega veriženja blokov. Objavljamo rezultate!

  Objavljeno: 1.6.2018 16:00več
 • Vzporedne volitve preko blockchaina

  V Sloveniji so zaživele prve vzporedne volitve v Državni zbor, ki se v celoti odvijajo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

  Objavljeno: 29.5.2018 10:00več
 • HTC napovedal telefon, ki naj bi temeljil na - veriženju blokov

  Histerija kupovanja in prodaje kriptovalut se je od lanskega decembra polegla, tehnologija veriženja blokov (blockchain), ki stoji v ozadju le teh, pa je še vedno zelo vroča. Tako zelo vroča, da postaja že t.i. »buzz word«, besedica, ki jo je treba kar čim večkrat pripeti kamorkoli, ker ima to merljive finančne učinke. Znani so primeri podjetij, ki se jim je vrednost na borzi nekajkrat povečala samo zato, ker so  v ime podjetja dodali »blockchain«, podobne poskuse pa zadnje čase videvamo tudi pri nas.

  Objavljeno: 17.5.2018 09:00več
 • Gartner: Blockchain je kup vročega zraka

  Zlasti v zadnjem letu smo pogosto slišali, da je tehnologija veriženja blokov (blockchain) prihodnost, ki jo bodo kmalu uporabljali vsi, ki kaj pomenijo. Napovedati prihodnost je nehvaležno opravilo, lahko pa povprašamo odločevalce, ali imajo v bližnji prihodnosti namen uporabiti neko tehnologiji. In točno to je Gartner storil. V zadnji raziskavi so anketirali 293 vodilnih zaposlenih v IT-sektorjih različnih podjetij in jih vprašali, ali že uporabljajo ali nameravajo v prihodnosti uporabiti blockchain. Rezultat je presenetljiv.

  Objavljeno: 6.5.2018 05:00več
 • Blockchain je prihodnost in Slovenija hoče tam biti prva

  Združenje Blockchain Alliance Europe, ki ima sedež v Ljubljani, je v sodelovanju z vlado republike Slovenije in ob podpori družbe ConsenSys sredi aprila na Brdu pri Kranju organiziralo odmevno mednarodno konferenco s področja tako imenovane »nove ekonomije«, ki ji zagovorniki pravijo kar Blockchain ekonomija.

  Objavljeno: 17.4.2018 17:00več
 • Baidu predstavil platformo za fotografije na podlagi veriženja blokov

  Pri kitajskem spletnem velikanu Baidu (ta je znan predvsem po spletnem iskalniku) so predstavili storitev za kupovanje generičnih fotografij, med katerimi je sicer najbolj poznana stran iStock.

  Objavljeno: 16.4.2018 11:00več
ph