Teme - blockchain

 • Rezultati volitev na blockchainu

  V Sloveniji so med 28. majem in 1. junijem potekale prve vzporedne elektronske volitve v Državni zbor, ki so v celoti potekale na osnovi podatkovnega veriženja blokov. Objavljamo rezultate!

  Objavljeno: 1.6.2018 16:00več
 • Vzporedne volitve preko blockchaina

  V Sloveniji so zaživele prve vzporedne volitve v Državni zbor, ki se v celoti odvijajo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

  Objavljeno: 29.5.2018 10:00več
 • HTC napovedal telefon, ki naj bi temeljil na - veriženju blokov

  Histerija kupovanja in prodaje kriptovalut se je od lanskega decembra polegla, tehnologija veriženja blokov (blockchain), ki stoji v ozadju le teh, pa je še vedno zelo vroča. Tako zelo vroča, da postaja že t.i. »buzz word«, besedica, ki jo je treba kar čim večkrat pripeti kamorkoli, ker ima to merljive finančne učinke. Znani so primeri podjetij, ki se jim je vrednost na borzi nekajkrat povečala samo zato, ker so  v ime podjetja dodali »blockchain«, podobne poskuse pa zadnje čase videvamo tudi pri nas.

  Objavljeno: 17.5.2018 09:00več
 • Gartner: Blockchain je kup vročega zraka

  Zlasti v zadnjem letu smo pogosto slišali, da je tehnologija veriženja blokov (blockchain) prihodnost, ki jo bodo kmalu uporabljali vsi, ki kaj pomenijo. Napovedati prihodnost je nehvaležno opravilo, lahko pa povprašamo odločevalce, ali imajo v bližnji prihodnosti namen uporabiti neko tehnologiji. In točno to je Gartner storil. V zadnji raziskavi so anketirali 293 vodilnih zaposlenih v IT-sektorjih različnih podjetij in jih vprašali, ali že uporabljajo ali nameravajo v prihodnosti uporabiti blockchain. Rezultat je presenetljiv.

  Objavljeno: 6.5.2018 05:00več
 • Blockchain je prihodnost in Slovenija hoče tam biti prva

  Združenje Blockchain Alliance Europe, ki ima sedež v Ljubljani, je v sodelovanju z vlado republike Slovenije in ob podpori družbe ConsenSys sredi aprila na Brdu pri Kranju organiziralo odmevno mednarodno konferenco s področja tako imenovane »nove ekonomije«, ki ji zagovorniki pravijo kar Blockchain ekonomija.

  Objavljeno: 17.4.2018 17:00več
 • Baidu predstavil platformo za fotografije na podlagi veriženja blokov

  Pri kitajskem spletnem velikanu Baidu (ta je znan predvsem po spletnem iskalniku) so predstavili storitev za kupovanje generičnih fotografij, med katerimi je sicer najbolj poznana stran iStock.

  Objavljeno: 16.4.2018 11:00več
 • Sovrin, globalni sistem za upravljanje identitet na osnovi veriženja blokov

  V svetu je trenutno v uporabi veliko sistemov za upravljanje z digitalnimi identitetami uporabnikov, ki pa so večinoma lastniški in omejeni na določene storitve ali ponudnike. Nova neprofitna organizacija Sovrin Foundation namerava to spremeniti in ponuditi odprto, globalno rešitev za digitalne identitete, ki povrh vsega temelji na sodobni tehnologiji veriženja blokov (blockchain).

  Objavljeno: 10.4.2018 11:00več
 • Na Brdu bo Evropska konferenca o veriženju blokov

  V sredo 11. aprila, se bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju odvijal prvi Evropski blockchain vrh (European Blockchain Summit), ki ga organizira slovensko gospodarsko-interesno združenje z imenom Blockchain Alliance.

  Objavljeno: 27.3.2018 11:00več
 • Eligma napoveduje revolucijo v spletnem nakupovanju

  Slovensko podjetje Eligma bo v kratkem predstavilo novo spletno trgovalno platformo, ki utegne spremeniti način, s katerim uporabniki odkrivajo, kupujejo, sledijo in ponovno prodajajo izdelke v spletu.

  Objavljeno: 13.3.2018 07:00več
 • Družba BTC vlaga v tehnologijo veriženja podatkov

  Tehnologija veriženja podatkovnih blokov se vse bolj uveljavlja tudi v poslovnih rešitvah. Slovenska logistična družba BTC je tako sklenila sodelovanje s slovenskim podjetjem OriginTrail, katerega tehnološke storitve temeljijo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Čeprav bo sodelovanje osredotočeno na storitve BTC Logističnega centra, so pozitivni učinki pričakovani tudi na ostalih področjih delovanja družbe BTC.

  Objavljeno: 12.3.2018 15:00več
ph