Teme - Bitcoin

 • Bitcoin vendarle ni tako anonimen

  Skupina raziskovalcev s Princetona je pokazala, da bitcoin ni tako zelo anonimen, kot bi si mislili. S tem ko čedalje več spletnih in drugih trgovin sprejema transakcije v bitcoinih, postaja kriptovaluta čedalje manj anonimna.

  Objavljeno: 23.8.2017 05:00več
 • Bitcoin dosega neslutene višave

  Bitcoin nadaljuje strmo rast in je presegel vrednost štiri tisoč dolarjev. V letu dni se je njegova vrednost povečala za sedemkrat, samo v zadnjem mesecu pa se je podvojila. Strahovi, kaj bo prinesla razdelitev valute, ki so minuli mesec kratili spanec investitorjem, so se izkazali za neupravičene.

  Objavljeno: 14.8.2017 21:00več
 • Bitcoin ni eden, bitcoina sta dva

  Približno tako se je pred poldrugim desetletjem glasil slogan našega največjega ponudnika dostopa do interneta, podobno pa velja tudi za bitcoin. Ta se je v začetku tedna razcepil, čemur je sledilo turbulentno dogajanje na trgih. Sedaj se je situacija toliko normalizirala, da lahko ocenimo prve vplive. Na kratko: večina je postala 20 odstotkov bogatejša.

  Objavljeno: 4.8.2017 05:00več
 • Opral za več kot štiri milijarde dolarjev bitcoinov

  V Grčiji so ta teden aretirali 38-letnega ruskega državljana Alexandra Vinnika, ki so ga obtožili pranja denarja skori rusko borzo bitcoinov BTC-e. To samo po sebi ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil Vinnik domnevno opral štiri milijarde dolarjev. Hkrati se pojavljajo prepričljivi indici, da je odigral ključno vlogo pri propadu japonske borze Mt.Gox.

  Objavljeno: 28.7.2017 06:00več
 • Kriptovalute na udaru

  Zadnji mesec ni prav dober za imetnike kriptovalut, saj vse po vrsti izgubljajo. Ether, ki ga uporablja projekt Ethereum, je izgubil kar polovico svoje vrednosti, bitcoin pa je dobrih dvajset odstotkov cenejši. Toda kdor je kupoval ali rudaril lani ali v začetku leta, ima še vedno lep dobiček.

  Objavljeno: 12.7.2017 05:00več
 • Rekordna vrednost bitcoina

  Najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu, ki jo redno uporabljajo tudi spletni kriminalci, je prvič v zgodovini presegla vrednost dveh tisočakov ameriških dolarjev in trenutno kotira na višini 1940 evrov.

  Objavljeno: 22.5.2017 09:00več
 • Bitcoin na Japonskem odslej plačilno sredstvo

  Japonska je postala ena izmed prvih držav, ki je bitcoin uradno sprejela kot plačilno sredstvo. Novi zakon o bančništvu, ki je začel veljati 1. aprila, med drugim opredeljuje digitalne valute in elektronski denar, bitcoinu pa priznava status plačilnega sredstva. Bitcoin je torej enakovreden kartičnim plačilom – prodajalci ga lahko sprejemajo, če želijo, pri čemer morajo samo poskrbeti za pravilno knjiženje.

  Objavljeno: 5.4.2017 05:00več
 • Bitcoin znova dosega rekorde

  Digitalna valuta bitcoin konec leta 2013 dobesedno katapultirala v višave (vse do dobrih 1.200 ameriških dolarjev), kmalu zatem, ob sesutju takrat največje borze, pa padla nazaj na vrednosti okoli 200 dolarjev.

  Objavljeno: 3.3.2017 16:00več
 • Internetni kriminalci goste avstrijskega hotela zaklenili v sobe

  Da pred internetnimi kriminalci niso varni niti hoteli, priča priznanje luksuznega avstrijskega hotela Romantik Seehotel Jägerwirt blizu smučarskega središča Turracher Höhe. Hekerji so jih napadli že trikrat in vsakokrat izsilili plačilo odkupnine v bitcoinih, nazadnje pa so goste zaprli v sobe.

  Objavljeno: 29.1.2017 11:00več
 • Švicarske železnice bodo prodajale bitcoine

  Švicarske železnice (SBB) na svoje železniške postaje uvajajo avtomate, na katerih bo mogoče kupiti bitcoine. Od 11. novembra dalje bodo svoje avtomate za prodajo vstopnic ustrezno opremili, da bo mogoče na njih franke zamenjati v bitcoine. Storitev bodo ponujali v sodelovanju s SweePay.

  Objavljeno: 30.10.2016 05:00več
ph