Teme - Bitcoin

 • NiceHash se je vrnil

  Priljubljena slovenska spletna stran NiceHash, kjer lahko uporabniki rudarijo kriptovalute v oblaku ali kupujejo procesorsko moč, saj deluje kot posredniki med njimi, je ponovno dosegljiva in strankam ponuja svoje storitve. Spomnimo, da so 6. decembra hekerji vdrli v NiceHash in ukradli 4700 bitcoinov, ki so bili v času tatvine vredni več kot 68 milijonov evrov.

  Objavljeno: 21.12.2017 16:00več
 • Severna Koreja menda krade bitcoine

  Iz podjetja SecureWorks poročajo, da skupina hekerjev, ki je neposredno povezana z vlado Severne Koreje, menda napada uporabnike s področja kriptovalut.

  Objavljeno: 17.12.2017 08:00več
 • Bitcoin kot resna dobrina

  Ameriška borza CBOE iz Chicaga je pričela s trgovanjem bitcoina v obliki terminskih pogodb.

  Objavljeno: 11.12.2017 08:00več
 • Slovenski strani NiceHash ukradli bitcoine v vrednosti 68 milijonov evrov

  Strežniki podjetja NiceHash, ki je ponujalo platformo in programsko opremo za rudarjenje kriptovalut, so bili po trditvah podjetja tarče napada, v katerem je po neuradnih podatkih izpuhtelo za več deset milijonov evrov bitcoinov. Po večurnem izpadu delovanja spletnih strani so predstavniki NiceHasha na družabnih omrežjih potrdili, da se je zgodil varnostni incident, v katerem so izgubili vsebino denarnice.

  Objavljeno: 7.12.2017več
 • Bližata se prelomnici za bitcoin

  Vrednost bitcoina še vedno dirja kvišku, zato so čedalje pogostejša vprašanja, kje je zgornja meja. Medtem pa se vsi oziramo proti 10. decembru in 18. decembru, ko se bo začelo trgovati tudi s terminskimi pogodbami za bitcoin. V nedeljo se bo začelo trgovati s terminskimi pogodbami na borzi CBOE v Chicagu, 18. decembra pa še na borzi CME. Ob tej najavi je cena bitcoina hitro zrasla. To je razumljivo, saj začetek trgovanja s terminskimi pogodbami na resnih borzah pomeni, da je bitcoin prepoznan kot zaresna dobrina. Toda to še zdaleč ne pomeni, da bo 11. in 19. decembra bitcoin zagotovo vreden več, kot je danes.

  Objavljeno: 6.12.2017 14:00več
 • Se splača rudariti kriptovalute iz Tesle?

  Bitcoinov velik problem ali pa prednost, odvisno od zornega kota, je velikanska poraba energije, ki je potrebna za njegovo delovanje.

  Objavljeno: 30.11.2017 05:00več
 • Vrednost bitcoina presegla 10.000 ameriških dolarjev

  Bitcoin, ključna in največja kriptovaluta, je presegel še eno »magično mejo«, vrednost 10.000 ameriških dolarjev. Vrednost se je v zadnjem dnevu (!) zvišala za kar 10% in trenutno nič ne kaže, da se bo skorajda eksponentna rast kaj kmalu upočasnila. (Mimogrede - koliko so že bančne obresti na vezane vloge?)

  Objavljeno: 29.11.2017 08:00več
 • Največja ruska banka pokupila vse grafične kartice

  Največja ruska banka Sberbank je pokupila vse grafične kartice na lokalnem trgu.

  Objavljeno: 13.11.2017 16:00več
 • IMF: Virtualne valute bodo morda zamenjale nacionalne valute

  Med tem, ko bančni sektor, pa tudi nekatere države s Kitajsko na čelu, vse bolj nasprotujejo Bitcoinu in drugim privatno zasnovanim virtualnim valutam, Mednarodni denarni sklad (IMF) opozarja, da utegnejo virtualne valute nekega dne postati bolj zaželene kot obstoječe nacionalne in mednarodne valute.

  Objavljeno: 13.10.2017 01:00več
 • Javne ponudbe kriptovalut v čedalje tršem primežu

  Kratek čas so bile javne ponudbe kriptovalut (ICO) kot alternativni vir financiranja mladih zagonskih podjetij (start-up) zelo priljubljene in praktično neregulirane, a se to obdobje divjega zahoda počasi končuje. V začetku meseca je Kitajska sporočila, da ne bo več dovolila ICO-jev, sedaj pa se prepovedi pridružuje tudi Južna Koreja. V ZDA medtem ICO ostajajo dovoljeni, a zanje veljajo enako stroga pravila kot za javne ponudbe delnic (IPO). Pri nas specialne zakonodaje (lex specialis), ki bi urejala to področje, za zdaj še ni, čeprav smo uspešne primere ICO-jev že imeli.

  Objavljeno: 30.9.2017 12:00več