Objavljeno: 13.5.2022

VSI NA KOLO ALI SKIRO

Če smo se še pred kratkim pritoževali, da vreme ni primerno za vožnjo s kolesom, temu sedaj ni več tako. Na naša vrata je na veliko potrkala pomlad in nam poleg drugih radosti ponudila možnost, da za vožnjo namesto avtomobila izberemo kolo ali skiro.

Klasičnim kolesom in skirojem so se že pred leti pridružila električna kolesa in skiroji, ki so zelo uporabni nadomestki, predvsem ko si želimo enostavneje in hitreje priti od točke A do točke B. 

Spodbujanje e-mobilnosti, predvsem uporabo električnih koles, prinaša uvajanje novega koncepta urbane mobilnosti. Namesto, da se po opravkih, v službo, šolo ali na izlet odpravite z avtomobilom, lahko za to uporabite električno kolo, ki vam poleg rekreacije omogoča, da na cilj prispete lagodno in hitro. 

V mestih, kjer se prebivalci in obiskovalci največkrat srečujejo s težavami glede parkiranja, je uporaba električnega kolesa vsekakor dobrodošla.

 

Na trgu obstaja veliko različnih modelov in znamk koles, od tistih, ki so namenjena zgolj za lagodno mesto vožnjo, do tistih, s katerimi boste premagovali višinske kilometre in takšnih, ki jih enostavno zložite in odnesete s seboj v pisarno ali na morje.

Da boste zase našli primerno električno kolo, so se v podjetju Smartus, ki je pred kratkim na novo odprlo svoja vrata v BTC-ju, dvorana A, odločili pripraviti festival e - koles in e-skirojev.

Na dogodku 13. In 14. maja boste lahko preizkusili različne znamke in modele koles, jih testirali in dobili konkretne odgovore na vaša vprašanja.

Predstavili vam bodo modele koles, ki so namenjeni zahtevnejšemu premagovanju ovir, mestna kolesa in kolesa, ki se jih enostavno sestavi in pospravi. Poleg koles pa boste imeli možnost spoznati tudi električne skiroje različnih znamk in zmogljivosti.

Festival e-koles in e-skirojev bo potekal 13. in 14. maja  med 10.00 in 18.00 uro v BTC, pred vhodom A5 v dvorano A.

 NASVET: Pri vožnji z električnim kolesom in električnim skirojem vam svetujemo, da upoštevate veljavne cestno prometne predpise, saj je varnost udeležencev v prometu na prvem mestu.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji